Anđela Kovač karijeru nastavlja u Turskoj (FOTO)

08.09.2022. 14:06
1
IZVOR: katera.news

Da je Istočno Sarajevo iznjedrilo kvalitetne sportiste, dokaz su mnogobrojni transferi domaćih igračica.

Jedna od njih je i naša talentovana odbojkašica, Anđela Kovač iz Istočne Ilidže, koja je uveliko u trenažnom procesu prvoligaškog turskog tima iz Jalove, nadomak Istanbula.

Naime, mlada reprezentativka BiH svojim je potpisom ozvaničila jednogodišnju saradnju sa turskim prvoligašem "Çiftlikköy Belediye Spor".

Anđela Kovač je karijeru započela u OK "Slaviji", gdje je igrala za prvi tim, nakon čega odlazi u ilidžanski Igman, a potom i u banjalučki BL "Volej".

Takođe, Anđela je svoju dosadašnju karijeru provela u svim mlađim kategorijama reprezentacije BiH, te je posljednje dvije godine bila dio istorijskog uspjeha seniorskog tima reprezentacije BiH.

Kakva je nova sredina i koliko se zapravo razlikuje odbojkaški rad u drugoj zemlji, otkrila nam je Anđela u razgovoru za Kateru.

- Ovo je sigurno važan iskorak u mojoj karijeri jer je kvalitet odbojke u Turskoj ligi na zavidnom nivou.Zaista u Turskoj, naročito kada je odbojka u pitanju, možete da uočite pravi rad i disciplinu, onako kako bi trebalo da bude u svim klubovima – rekla je Kovačeva.

Ona je istakla da je imala nekoliko ponuda iz Francuske, Kazahstana, ali da se na kraju ipak odlučila za ovaj turski klub.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- Prezadovoljna sam dočekom i ljubaznošću svih u klubu. Nakon prvih treninga, utisak je da se veoma stručno i kvalitetno radi sa realnim ambicijama koje se podudaraju i sa mojim ambicijama za dalje napredovanje i igranje na visokom nivou. Želim da se nesebično zahvalim svima koji su bili uz mene tokom moje karijere, prvenstveno mojoj porodici, trenerima i saigračicama u klubovima u kojima sam ranije nastupala – dodala je ona.

Kovačeva je istakla da se nada i vjeruje da će joj novi klub i sredina donijeti samo najbolje.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Anonimno 08.09.2022. 21:51
    👏

Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    13h 34m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    14h 49m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    20h 40m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    19h 7m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    20h 59m
    0