ANKETA: Ako osjetite simptome korona virusa, da li znate kako treba da postupite?

15.07.2020. 22:50
0
IZVOR: Katera

Sve je više pozitivnih na korona virus u našem okruženju. Doktori počinju primjećivati neke nove simptome, posebno kod mlađih osoba, koji često ne spominju povišenu temperaturu, donedavno jedan od najčešćih simptoma u slučajevima zaraze virusom COVID-19, ali se, recimo, žale na bolove slične onima kod problema sa stomačnim virusima (mučnina, proliv, gubitak ukusa i mirisa te jake glavobolje). Uz bol u stomaku, koji nije izričito spomenut u popisu simptoma virusa COVID-19, spominju se i bolovi u mišićima ili tijelu kao potencijalni simptomi. Bol u stomaku može biti povezan sa prolivom u raznim medicinskim stanjima, a za potvrdu dijagnoze još uvijek je potreban test na COVID-19. Mlađi pacijenti žale se i na slabe migrene.

Ukoliko osjetite neke simptome, da li treba da se (samo)izolujete i čekate nekoliko dana da biste vidjeli kako će se simptomi ponašati ili treba da se odmah javite doktoru? Da li treba da imate sve simptome ili samo neke? Da li treba da se javite ljekaru porodične medicine ili u COVID ambulantu? Da li znate postoji li COVID ambulanta kod nas? Gdje se nalazi? Treba li ići u tu ambulantu ili se javiti telefonom? Koji je broj telefona? Da li treba da izmišljate neke simptome koje nemate, kako bi vas testirali, s obzirom na to da se testiranja rade samo ako ste “ozbiljan slučaj”? Kako komunicirati sa ostalim članovima domaćinstva? Da li vas i ko provjerava u (samo)izolaciji? 

Kada se radi o našem zdravlju ili zdravlju nekog ko nam je blizak, može nas uhvatiti panika ukoliko ne znamo odgovore na ova pitanja.

Mi vas pitamo:

Komentari 0
Povezane vijesti
Anketa: Da li biste podržali otvaranje rudnika litijuma u vašem okruženju? Anketa: Da li biste podržali otvaranje rudnika litijuma u vašem okruženju?
Anketa: Kako obuzdati sve češće nacionalne tenzije i provokacije prema Srbima u našem gradu? Anketa: Kako obuzdati sve češće nacionalne tenzije i provokacije prema Srbima u našem gradu?
Anketa: Ko ima najviše koristi od povećanja minimalca sa 700 na 900 KM? Anketa: Ko ima najviše koristi od povećanja minimalca sa 700 na 900 KM?
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 6m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 39m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 5m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 18m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 47m
    3