Apel građanima da zaštite imovinu tokom godišnjih odmora

13.07.2021. 10:20
0
IZVOR: Katera

Policijska uprava Istočno Sarajevo, apeluje na građane da budu primarni subjekt u zaštiti svoje imovine, kako njihov stan ili kuća u vrijeme godišnjih odmora ne bi bili meta izvršilaca krivičnih djela protiv imovine.

Statistički podaci pokazuju da se najveći broj provala u stanove događa za vrijeme godišnjih odmora i u dane vikenda kada niste u kući ili stanu.

Ako idete na godišnji odmor, prvenstveno dobro osigurajte vaša ulazna vrata, a ključeve ne ostvaljajte ispod otirača, u saksijama za cvijeće ili obući jer izvršioci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima.

Ne ostavljajte otvorene prozore i balkonska vrata, a roletne ne spuštajte do kraja, jer izvršioci krivičnih djela i to prate. Konstantno spuštene roletne navode na zaključak da u stanu nema nikog.

Novac i nakit iz kuće u vrijeme dužeg odsustva povjerite rodbini, licu od povjerenja ili ostavite u sef neke banke.

Takođe, ne ostavljajte poruke i fotografije na društvenim mrežama o svom odsustvu, obavijestite samo one koje je neophodno, u ovom slučaju najbliže komšije koji će ukoliko primijete bilo kakve sumnjive radnje, buku ili kretenje sumnjivih lica i vozila pozvati najbližu policijsku stanicu ili besplatan broj 122.

Policijska uprava Istočno Sarajevo sprovodi plaske preventivne mjere na sprečavanju vršenja imovinskih krivičnih djela ali apeluje na građane da i sami preduzmu odgovarajuće mjere s ciljem zaštite lične imovine, kako bi sama zaštita umnogome bila efikasnija.

- Besplatna telefonska linija 122 na raspolaganju je građanima 24 časa dnevno ukoliko primijete sumnjiva ponašanja nepoznatih lica u svojoj zgradi ili komšiluku, na parkingu ili u neposrednom okruženju - naglasili su iz Policijske uprave Istočno Sarajevo -.

Komentari 0
Povezane vijesti
Krađa u Palama Krađa u Palama
U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
PU Istočno Sarajevo: Za tri mjeseca smanjenje krivičnih djela za 14 odsto PU Istočno Sarajevo: Za tri mjeseca smanjenje krivičnih djela za 14 odsto
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    22h 35m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    23h 46m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    5h 26m
    0
  • Džiju-džicu klubu „Jahorina“ 62 medalje u Banjaluci
    8h 25m
    3
  • Navršilo se 106 godina od smrti Gavrila Principa
    11h 1m
    0