Bajović: Draže mi je što sam sin poginulog borca, nego živog ratnog dezertera

01.10.2021. 19:32
0
IZVOR: istokrs.com

Prvog oktobra se obilježava Dan Bilećkog ratnika odnosno, dan kada je bilećki vojnik ispalio prvi metak u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Danas su Bilećani puni posebnih emocija. Oni koji pamte današnji dan, prije trideset godina, suznim pogledom pričaju svu svoju priču.

Oni koji su mlađi, dive se superherojima, kojima je ljubav prema otadžbini i obaveza prema svom narodu bila iznad svega.

Nikola Bajović je imao samo pet godina kada mu je poginuo otac. Njegov brat osam.

Koliko je težak život bez roditelja, znaju samo oni koji dijele njihovu sudbinu. Takvih je i u Bileći i u čitavoj našoj Republici nažalost mnogo.

Međutim, ponos, obraz i čast daju snagu da se ispuni obaveza, koju su nam ti isti roditelji ostavili, a to je živjeti i boriti se časno, pošteno i dostojanstveno.

- Više volim što smo brat sa osam i ja sa pet godina ostali bez oca, koji je svoj život dao za stvaranje Republike Srpske, nego da sada imamo oca živog, a dezertera i izdajicu. A, da je bilo lako sve ovo vrijeme, nije - izjavio je Bajović, na obilježavanju današnje manifestacije, kojoj su prisustvovali članovi porodica poginulih boraca, predstavnici Boračkih organizacija Hercegovine i brojni Bilećani.

Potomci i saborci poginulih Bilećana prodefilovali su ulicama Bileće noseći ratne zastave i odajući počast najzaslužnijim.

Portal "Istok" napominje da je u Bileći 1992. godine bilo angažovano 3600 boraca, što znači da su svi oni, koji su mogli nositi oružje stali na branik otadžbine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko
Srpska jutros bogatija za 26 beba Srpska jutros bogatija za 26 beba
Čuveni plastični hirurg dr Dražan Erić gostuje i izvodi komplikovan hirurški zahvat u UKC Banjaluka (VIDEO) Čuveni plastični hirurg dr Dražan Erić gostuje i izvodi komplikovan hirurški zahvat u UKC ...
Najčitanije
  • Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
    23h 35m
    0
  • U BiH poskupjele cigarete
    21h 52m
    0
  • Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko
    6h 46m
    0
  • Policajac ukrao 180 kilograma sira, pa ostao bez posla
    20h 11m
    0
  • Da li smo sigurni ako grom udari u auto?
    18h 3m
    0