Besplatna pravna pomoć radnicima hotela “Batagon” koji su dobili otkaz

23.04.2020. 11:11
0
IZVOR: Srna

Opština Pale obezbijediće besplatnu pravnu pomoć za 61 radnika hotela “Batagon” sa Jahorine koji su, usljed trenutnih ekonomskih i socijalnih problema, nedavno ostali bez posla, zaključeno je na jučerašnjem sastanku načelnika opštine Pale Boška Jugovića sa oštećenim radnicima.

Predsjednik Sindikata radnika Slađana Stevanović zahvalila je opštinskom rukovodstvu na podršci, naglasivši da su izuzetno zadovoljni jučerašnjim sastankom sa načelnikom opštine i članovima njegovog kabineta.

-Nadamo se da će i oni sa kojima načelnik nastavi razgovore i pregovore, takođe imati sluha za naš problem, te da će svakako pokušati da riješe ovu agoniju koja nas je zadesila- izjavila je Stevanovićeva novinarima.

Načelnik opštine Boško Jugović podsjetio je da je kompanija “Batagon” kupila nekadašnji hotel “Bistricu” na Jahorini i tako preuzela i odgovornost za sve zaposlene u tome ugostiteljskom objektu, te naglasio da će se opština Pale aktivno uključiti u rješavanje ovoga problema kako bi zaštitili prava radnika.

-U narednom periodu obavićemo razgovor sa vlasnikom hotela Batagon“, a angažovaćemo i pravnu pomoć za radnike da bismo preispitali da li je ispoštovan ugovor između Olimpijskog centra i Batagona, kakve su obaveze na osnovu tih ugovora, odnosno, da li postoji mogućnost da se zaštiti njihovo osnovno pravo, a to je pravo na rad- istakao je Jugović.

On je poručio da opština mora zaštiti radnike i da će im apsolutno dati pravnu podršku, obaviti razgovore i tražiti i od Vlade Srpske da se uključi u rješavanje ovog problema.Prema njegovim riječima, ukoliko vlasnik “Batagona” ne ispuni svoje obaveze, potrebno je promijeniti vlasničku strukturu hotela koji je od 1984. godine nosilac razvoja Jahorine, kako bi spremno dočekali sljedeću zimsku sezonu.

-Sve ono što se dešava što se tiče ulaganja u Jahorinu, te maksimalno angažovanje srpskog člana Predsjedništva BiH, predsjednice Republike Željke Cvijanović i Vlade Srpske ne dozvoljava bilo kakve manipulacije u bilo kojem segmentu, pa makar to bilo i ugostiteljstvo u privatnom sektoru. Mislim da će vlasnik žBatagonaž imati sluha, naći vremena i prostora da obavi ragovore sa radnicima, zaštiti njihova prava, te da će i uprava Olimpijskog centra razgovarati sa njim, a na kraju i Vlada Srpske. Opština je tu, u svakom slučaju, da pruži punu podršku i stane na stranu radnika- istakao je Jugović.

Kompanija “Batagon”, sa sjedištem u Švajcarskoj, kupila je hotel “Bistricu” u novembru 2018. godine po cijeni od 5.985.900 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    17h 49m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 22m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    19h 56m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    54m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 2m
    0