BiH dobila zeleno svjetlo za izvoz jaja u EU

23.09.2019. 11:45
0
IZVOR: Srpska.info

Posljednjom izmjenom Uredbe Evropske Bosna i Hercegovina je uvrštena u spisak zemalja iz kojih je od 14. Septembra ove godine dozvoljen izvoz jaja B klase, odnosno jaja za preradu, te proizvoda od jaja u zemlje EU.

Iz Kancelarije za veterinarstvo BiH saopštili su da svi zainteresovani izvoznici mogu podnijeti zahtjev za odobravanje objekata za izvoz jaja B klase i proizvoda od jaja u EU.

– To mogu da urade u skladu sa Pravilnikom o načinu odobravanja objekata koji se bave uzgojem živih životinja, proizvodnjom, preradom, obradom i skladištenjem proizvoda životinjskog porijekla za izvoz na tržište Evropske unije – stoji u saopštenju.

Takođe, stupanjem na snagu navedene izmjene Uredbe, dozvoljen je i izvoz u Evropsku uniju mješovitih proizvoda koji u sebi sadrže proizvode od jaja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 46m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 41m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 46m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 35m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 44m
    3