Sjećanje na Mateju Radovića ne blijedi

16.07.2024. 11:54
3
IZVOR: katera.news

Velika nada srpskog guslarstva, šestostruki šampion Republike Srpske i vicešampion na takmičenju mladih guslara svih srpskih zemalja u pjevanju uz gusle Mateja Radović poginuo je na današnji dan 2017. godine u saobraćajnoj nesreći na putu Sarajevo - Sokolac, u mjestu Rogoušići, u 18. godini života.

Mateja je pobjeđivao na brojnim festivalima i smotrama guslara, a samo nekoliko dana prije nesreće postao je punoljetan.

Slika

Mateja Radović je bio dugogodišnji član Guslarskog društva "Starina Novak" iz Pala, a ljubav prema guslama naslijedio je od oca i djeda.

Sahranjen je na gradskom groblju "Bare", a sahrani je prisustvovalo više od hiljadu građana Pala, rodbina, prijatelji, komšije i školski drugovi iz paljanske gimnazije.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Krcko 16.07.2023. 23:03
    Kako lako pojedinac zloupotrebljava volju građana Pale, kako može tvrditi za množinu, ako je on pojedinac. Jeli to bio neki plebiscit pa se zna volja i raspoloženje građana Pala. Meni lično ne smeta šta na zidovima se slika. Za dr. Lazića i Srđana Kneževića mogu samo reći svaka čast za bilborde za ove dokazane junake i pregaoce Srpskog roda. Za Vulina nije me briga, kome smeta neka ga i skida, ili neka obori pogled kad prolazi.
  • Generic placeholder image
    Miloš 16.07.2023. 14:04
    Čudi me da se u Guslarskom društvu nisu sjetili da naprave neko memorijalno takmičenje mladih guslara, toliko su mogli uraditi u čast ovog djeteta!
  • Generic placeholder image
    Darko 16.07.2021. 18:41
    "Majsko sunce, pomrači se, moja draga, ne brini se , eto mene kad zvijezde dogore, eto me do zore".
    Cesto pomislim na tebe,laka ti crna zemlja i neka te Boziji andjeli cuvaju.
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
Najčitanije
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    17h 25m
    7
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    22h 42m
    0
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    19h 25m
    3
  • Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina
    22h 29m
    1
  • Novaković: Moramo izabrati ljude koji će znati da vode našu lokalnu zajednicu
    23h 46m
    0