Bivši ministar i premijer predati Tužilaštvu

08.12.2022. 10:28
0
IZVOR: srna.rs

Bivši direktor Kliničkog centra u Sarajevu Faris Gavrankapetanović i bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić koji su uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj predati su jutros kantonalnom Tužilaštvu, rekla je portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić.

- Oni će biti zadržani 24 časa, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o daljim mjerama - rekla je Bavčićeva.

Ona je navela da su bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković i radnica Kliničkog centra Sarajevo Muvedeta Čedić, nakon kriminalističke obrade u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, pušteni na slobodu, ali da i dalje imaju status osumnjičenih.

Pripadnici Sipe uhapsili su juče četiri lica osumnjičena za zloupotrebe pri javnim nabavkama u Kliničkom centru Sarajevo tokom 2011. i 2012. godine, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Nova suspenzija za Dianu Kajmaković Nova suspenzija za Dianu Kajmaković
Miličević: Optužnica i mjere zabrane Dragomiru Vasiću najsramnije stranice pravosuđa BiH Miličević: Optužnica i mjere zabrane Dragomiru Vasiću najsramnije stranice pravosuđa BiH
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    20h 50m
    0
  • Krađa u Palama
    19h 8m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    15h 35m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    18h 23m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    11h 44m
    0