Bivši pripadnik terorističke OVK pobjegao iz kućnog pritvora

15.08.2024. 11:38
0
IZVOR: srna.rs

Bivši pripadnik terorističke OVK Bljerim Ramadani za kojim je Srbija raspisala Interpolovu potjernicu zbog sumnje da je počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji pobjegao je iz kućnog pritvora u Skoplju.

Skopski mediji prenose da je Ramadani pobjegao nakon što mu je juče troje sudija krivičnog vijeća suda u Skoplju odredilo povratak u zatvorski pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

- Neko iz Krivičnog suda obavjestio je danas Ramadanija da se vraća u istražni zatvor, pa je on istog trenutka pobjegao iz Sjeverne Makedonije - navodi skopski portal pozivajući se na izvore iz istrage.

Ramadani je bio u pritvoru u kući rođaka u Skoplju, nakon što je po međunarodnoj potjernici, koju je Srbija raspisala preko Interpola, uhapšen 17. jula na prelazu između Sjeverne Makedonije i samoproglašenog Kosova.

Nakon hapšenja Ramadani je prebačen u zatvor u Skoplju, a na zahtjev Tužilaštva za organizovani kriminal tada mu je određen ekstradicioni pritvor od 30 dana.

Nadležni makedonski sud je 1. avgusta preinačio Ramadaniju mjeru zatvorskog pritvora u kućni pritvor i on je, prema toj odluci, upućen na adresu u Skoplju, a tom odlukom predviđeno je da u kućnom pritvoru ostane do 16. avgusta.

Srbija Ramadanija traži po potjernici zbog sumnje za ratne zločine na Kosovu i Metohiji prije 25 godina.

Ramadani je bio pripadnik Operativne zone OVK Nerodimlje, koja je poznata po progonu više stotina Srba iz urbanog dijela Uroševca i sela Nerodimlje, Krajište, Veliki i Mali Alaš, Slatina, Goleš, Pomazatin, paljenjem srpskih kuća i rušenjem crkava, kidnapovanjem i ubistvom više desetina Srba i progonom srpskog stanovništva iz opština koje je ta operativna zona pokrivala.

Komentari 0
Povezane vijesti
Priča o Ivanu koji je poveo 12 srpskih vojnika na 300 OVK specijalaca Priča o Ivanu koji je poveo 12 srpskih vojnika na 300 OVK specijalaca
Ni poslije 31 godinu nema odgovornih za ubistva sedam srpskih civila u Mirlović polju Ni poslije 31 godinu nema odgovornih za ubistva sedam srpskih civila u Mirlović polju
Zločin u Goraždevcu 21 godinu bez kazne Zločin u Goraždevcu 21 godinu bez kazne
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 56m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 38m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 6m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 27m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 36m
    0