Bolnica Srbija: Besplatni pregledi za mališane iz vrtića "Patrijarh Pavle"

20.09.2019. 15:05
0
IZVOR: Princip News

Bolnica Srbija obezbijedila je besplatan pedijatrijski pregled za 160 djece iz vrtića "Patrijarh Pavle" u Istočnom Sarajevu.

Besplatan pedijatrijski pregled počeo je prošle sedmice. Utvrđene su grupe pedijatara i termini prgleda, i do sada je pregledano 50 djece iz vrtića “Patrijarh Pavle.”

- Od kada smo počeli da radimo u novim prostorijama bolnice odlučili smo da sve svoje usluge ponudimo stanovnicima Istočnog Sarajeva. Početkom nove predškolske godine pokrenuli smo akciju besplatnih preventivnih pedijatrijskih pregleda za djecu iz našeg obdaništa "Patrijarh Pavle" - rekao je direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija.

Primijećen je porast alergijskih oboljenja, uglavnom na polen i grinje.

- Tokom pregleda stičemo opšti utisak o djetetu, njegovoj tjelesnoj težini i visini. Sve to ima veliki uticaj na opšte zdravlje djeteta, ali eventualno pronalazimo i razloge da dijete uputimo ljekarima drugih specijalnosti, da obave ušni pregled, pregled logopeda, fizijatra i slično - ističe pedijatar i plumolog u Bolnici "Srbija"  dr Tamara Ivanović. 

U vrtiću “Patrijarh Pavle” boravi 160 djece i ovaj sistematski pregled još jedna je od mjera u cilju zaštite zdravlja mališana.

- Preglede smo počeli prošle sedmice. Zbog velikog broja djece u našem vrtiću utvrđeni su termini prema vaspitnim grupama. Do sada prema mojim informacijama nisu utvrđeni zdravstveni problemi kod naše djece - rekao je direktor Predškolske ustanove "Patrijarh Pavle" Nikola Ašanin. 

Preventivni pregledi mališani iz vrtića “Patrijarh Pavle” biće završeni naredne sedmice.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika U Bolnici „Srbija“ od septembra redovne posjete duhovnika
Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“ Dr Vladimir Radović novi specijalista ginekologije i akušerstva u Bolnici „Srbija“
Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 23m
    0
  • Slani mafini
    13h 44m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 39m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 33m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    8h 2m
    3