Болница Србија: Бесплатни прегледи за малишане из вртића "Патријарх Павле"

20.09.2019. 15:05
0
ИЗВОР: Princip News

Болница Србија обезбиједила је бесплатан педијатријски преглед за 160 дјеце из вртића "Патријарх Павле" у Источном Сарајеву.

Бесплатан педијатријски преглед почео је прошле седмице. Утврђене су групе педијатара и термини пргледа, и до сада је прегледано 50 дјеце из вртића “Патријарх Павле.”

- Од када смо почели да радимо у новим просторијама болнице одлучили смо да све своје услуге понудимо становницима Источног Сарајева. Почетком нове предшколске године покренули смо акцију бесплатних превентивних педијатријских прегледа за дјецу из нашег обданишта "Патријарх Павле" - рекао је директор Болнице "Србија" Небојша Шешлија.

Примијећен је пораст алергијских обољења, углавном на полен и гриње.

- Током прегледа стичемо општи утисак о дјетету, његовој тјелесној тежини и висини. Све то има велики утицај на опште здравље дјетета, али евентуално проналазимо и разлоге да дијете упутимо љекарима других специјалности, да обаве ушни преглед, преглед логопеда, физијатра и слично - истиче педијатар и плумолог у Болници "Србија"  др Тамара Ивановић. 

У вртићу “Патријарх Павле” борави 160 дјеце и овај систематски преглед још једна је од мјера у циљу заштите здравља малишана.

- Прегледе смо почели прошле седмице. Због великог броја дјеце у нашем вртићу утврђени су термини према васпитним групама. До сада према мојим информацијама нису утврђени здравствени проблеми код наше дјеце - рекао је директор Предшколске установе "Патријарх Павле" Никола Ашанин. 

Превентивни прегледи малишани из вртића “Патријарх Павле” биће завршени наредне седмице.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Од данас бесплатни превентивни прегледи дојки у Болници "Србија" Од данас бесплатни превентивни прегледи дојки у Болници "Србија"
Oбављен бесплатан мамографски преглед 50 жена у Сокоцу Oбављен бесплатан мамографски преглед 50 жена у Сокоцу
Средњошколци обрадовали малишане у Болници „Србија“ - дјечији осмијех нема цијену Средњошколци обрадовали малишане у Болници „Србија“ - дјечији осмијех нема цијену
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 53m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 55m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    16h 7m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 58m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 52m
    0