Božović: Maske su ovaj put samo djelimično pale

23.08.2023. 10:40
0
IZVOR: katera.news

Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža, smatra da se politička strategija vladajućeg režima zasniva na kreiranju događaja koji će skrenuti pažnju javnosti sa provođenja unaprijed pripremljene politike, čiji je cilj prodaja interesa Republike Srpske i njihovo (SNSD) održavanje na vlasti još dan ili dva, godinu ili dvije.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Kako kaže, „za trenutak ćemo skloniti u stranu vijest o napadu Tužilaštva na Milorada Dodika i podršku koju mu daju različiti faktori iz zemlje i inostranstva, pa i mnogi lokalni političari u pokušaju, vijest o blagostanju i interesu Turkmenistana?! za ulaganja u Republiku Srpsku i fokusirati se na najbitniju temu.

- Odlukom Izvršnog komiteta i Milorada Dodika grubo su prekršeni Zaključci NSRS sa VII posebne sjednice, kojim su predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH trebali inicirati donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH, Zakona o izboru troje sudija …. te ukoliko se ti zakoni ne nađu u proceduri isti treba da se povuku iz institucija BiH – objašnjava Božović.

On ističe da Milorad Dodik, stavljanjem u proceduru reformskih zakona Evropske unije koji podrazumijevaju, između ostalog, i reformu institucionalnog okvira i stvaranje pravne sigurnosti kroz uvođenje mogućnosti zamjene, nastavlja sa izdajom interesa Republike Srpske.

Pri tome, dodaje Božović, ne vodi računa o imovini Republike Srpske i prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH.

- Prosto rečeno, Bosna i Hercegovina će dobiti mogućnost da izvršava nadležnosti drugih nivoa vlasti, odnosno u ovom slučaju nivoa Republike Srpske, što predstavlja grubo prenošenje nadležnosti i još grublje kršenje interesa Republike Srpske. Ovo je mala zemlja, puna prirodnog bogatstva, sa potpuno ugašenom privredom, ali kada su u pitanju manipulatori, izdajnici i lopovi mi smo lideri u Evropi  – naglašava Božović.

Prema njegovim riječima, poslije svega što se juče desilo na nivou BiH i što će se tek desiti postavlja se pitanje: Ko će odgovarati i zašto nikad niko?

- Da li je bar malo stid faktore iz zemlje i inostranstva, lokalne političare u pokušaju koji brane Milorada Dodika ili za Dodika i u vatru i u vodu“, bez da se razmisli o posljedicama? Mene je još više stid onih istih od prije neki dan, a dočekaćemo i mi Gimnaziju – zaključio je Božović.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    2h 51m
    6
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 47m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    20h 32m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    17h 31m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    18h 43m
    0