Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале

23.08.2023. 10:40
0
ИЗВОР: katera.news

Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа, сматра да се политичка стратегија владајућег режима заснива на креирању догађаја који ће скренути пажњу јавности са провођења унапријед припремљене политике, чији је циљ продаја интереса Републике Српске и њихово (СНСД) одржавање на власти још дан или два, годину или двије.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Фејсбук/ Маринко Божовић

Како каже, „за тренутак ћемо склонити у страну вијест о нападу Тужилаштва на Милорада Додика и подршку коју му дају различити фактори из земље и иностранства, па и многи локални политичари у покушају, вијест о благостању и интересу Туркменистана?! за улагања у Републику Српску и фокусирати се на најбитнију тему.

- Одлуком Извршног комитета и Милорада Додика грубо су прекршени Закључци НСРС са VII посебне сједнице, којим су представници Републике Српске у институцијама БиХ требали иницирати доношење закона о Уставном суду БиХ, Закона о избору троје судија …. те уколико се ти закони не нађу у процедури исти треба да се повуку из институција БиХ – објашњава Божовић.

Он истиче да Милорад Додик, стављањем у процедуру реформских закона Европске уније који подразумијевају, између осталог, и реформу институционалног оквира и стварање правне сигурности кроз увођење могућности замјене, наставља са издајом интереса Републике Српске.

При томе, додаје Божовић, не води рачуна о имовини Републике Српске и преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ.

- Просто речено, Босна и Херцеговина ће добити могућност да извршава надлежности других нивоа власти, односно у овом случају нивоа Републике Српске, што представља грубо преношење надлежности и још грубље кршење интереса Републике Српске. Ово је мала земља, пуна природног богатства, са потпуно угашеном привредом, али када су у питању манипулатори, издајници и лопови ми смо лидери у Европи  – наглашава Божовић.

Према његовим ријечима, послије свега што се јуче десило на нивоу БиХ и што ће се тек десити поставља се питање: Ко ће одговарати и зашто никад нико?

- Да ли је бар мало стид факторе из земље и иностранства, локалне политичаре у покушају који бране Милорада Додика или за Додика и у ватру и у воду“, без да се размисли о посљедицама? Мене је још више стид оних истих од прије неки дан, а дочекаћемо и ми Гимназију – закључио је Божовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 28m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 12m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    9h 57m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    6h 56m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 2m
    0