Božović: Sarajevo nastavlja sa pritiscima, istrajati na istini

13.07.2023. 18:15
1
IZVOR: srna.rs

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović rekao je Srni da Sarajevo nastavlja sa pritiscima kakvi su Bošnjacima bili svojstveni devedesetih godina prošlog vijeka i naglasio da je zbog toga potrebno da temelji srpske nacionalne politike budu čvrsti, a Istočno Sarajevo konačno priznato kao grad heroj.

- Istrajaćemo na istini! - poručio je Božović.

On je istakao da je to potrebno da bi se stalo na put medijskoj hajci Sarajeva i agresiji federalnih medija kojima smeta sve što ima predznak srpsko.

Božović je naveo da su se ovih dana na udaru našli tabla o broju iseljenih Srba iz Sarajeva i studentkinje Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i bezbjednosne studije iz Sarajeva.

- Pitanje je samo šta će biti sljedeće, jer nema sumnje da će biti - istakao je Božović.

Prema nalogu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoline Kantona Sarajevo, jutros je uklonjena tabla koju je 30. juna na ulazu u Istočno Sarajevo postavio gradonačelnik Ljubiša Ćosić, a na kojoj je navedeno da je to grad 157.000 Srba koji više ne žive u Sarajevu. Navodno je ustanovljeno da se tabla nalazi na području FBiH.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krle 13.07.2023. 18:46
    Bilo bi poželjno destimulisati kupce iz Federacije da kupuju jeftino stanove u Istočnom Sarajevu. Za početak iznivelisati cijene kvadrata u Istočnom Sarajevu sa cijenom u šeher Sarajevu. Ovako kad su duplo niže cijene novoizgrađenih stanova, Bošnjaci ih kupuju naveliko i tako nezaustavljivo mjenjaju demografsku sliku grada Istočno Sarajevo. Ako se nemože zabraniti da kupuju što se kosi sa slobodnom trgovinom, onda im opaliti duplo veće cijene i tako se mogu zaustaviti. Drugog načina nema. Graditelji bi imali dupli profit ako budu imali mušterije po višoj cijeni, koji neće biti tako masovni, jer malo je onih sa dubljim džepom.
Povezane vijesti
Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital! Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    13h 23m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    11h 25m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    10h 18m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    10h 23m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    9h 26m
    1