Božović: Srpskoj treba budućnost u kojoj će se jednako brinuti o onima koji su je stvarali i o onima koji treba da nastave taj put

12.01.2024. 14:57
11
IZVOR: katera.news

U sedmici u kojoj smo proslavili 9. januar - Dan Republike Srpske, mediji su pomno pratili proslavu rođendana Republike. A glavna vijest koja je dospjela u skoro sve lokalne i regionalne medije, kako i sam Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža, kaže, je podizanje spomenika dr Miodragu Laziću u ovoj opštini.

Upravo zbog toga, pojedini mediji su Božovića okarakterisali kao pobjednika dana u istoimenim rubrikama.

Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

On ipak ističe da je pobjednik opština Istočna Ilidža, kao i junaci koji su osigurali Republiku Srpsku.

- Pretenciozno je reći da sam ja pobjednik dana. Pobjednik je moja, vaša, naša Istočna Ilidža koja je još jednom, po ko zna koji put, pokazala da pamti svoje junake. Pobjednik su ti isti junaci, koji su nam osigurali budućnost i otadžbinu zvanu Republika Srpska - naveo je Božović na svom Fejsbuk nalogu.

Dodaje da je jutros dobio i pismo koje je, kako navodi, dodatno osnažilo njegovo opredjeljenje da nikada i nigdje ne bude dio lažnog patriotizma, te da se nikada i nigdje ne busa praznim floskulama i zapaljivom retorikom bez krajnjeg cilja.

- Da o ratu pričam sa pijetetom prema svim žrtvama na svakoj strani, ali i da pomognem, kada god mogu, vojnicima Vojske Republike Srpske koji su se godinama borili protiv svjetskih sila čiji je cilj bio zatiranje svega srpskog na ovom malom i krvavom prostoru, a sada leže zaboravljeni po bjelosvjetskim kazamatima  - navodi se u objavi.

Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Božović ističe da se zbog toga njegov sistem vrijednosti, nevezano za političko opredjeljenje, buni protiv današnke vlasti u Srpskoj.

- Zbog zaboravljenih heroja iz prošlosti, zbog neodgovornosti prema našim budućim herojima. Ko može da govori o nekom novom ratu, kada još uvijek krvavre rane devedesetih? Ko može da prijeti, plaši novim okršajima kada je zaboravio one koji su stali na prag otadžbine kada je trebalo? Ko smije da nas u 21. vijeku 2024. ljeta Gospodnjeg vraća 30 godina unazad? - pita Božović, napominjući da se time ruše temelji Srpske i ne poštuje njen kontinuitet.

Naglašava da je Srpskoj potrebna vlast koja će sa jednakim poštovanjem položiti vijence na grob zaslužnih za postojanje Srpske, bez obzira na lični odnos prema njima.

- Treba nam vlast koja će sa jednakim poštovanjem položiti vijenac na grob bivšeg predsjednika RS Milana Jelića i na grob Momčila Krajišnika, koji je bio prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, jer time će se ukazati značaj Republici Srpskoj, bez obzira na lični odnos prema pomenutim ljudima. No, prije svega, treba nam vlast koja će položiti vijence na Vojničkom groblju „Novi Zejtinlik“. Tek to bi bio znak iskrenog patriotizma i da je Republika Srpska iznad svih političkih razlika - kategoričan je on.

Dodaje da Republici Srpskoj treba budućnost u kojoj će se jednako brinuti o onima koji su je stvarali, ali i onima koji treba da nastave taj put.

- Republici Srpskoj treba mir i smirivanje tenzija koje se nožem mogu sjeći. Treba bolji zdravstveni sistem, konkretnija podrška školstvu, treba jasna vizija, tehnološki napredak, siguran život. Republici Srpskoj treba budućnost u kojoj ćemo jednako brinuti o onima koji su stvarali našu otadžbinu i o onima koji treba da nastave taj put. Sve ostalo je laž, uvreda, poniženje sopstvenog naroda kojeg je stigla „era u kojoj dezerter odlikuje dezertera“ - zaključio je Božović.

Komentari 11
  • Generic placeholder image
    Goran 01.02.2024. 03:29
    Marinko Bozovic je primjer normalnog covjeka i nacelnika opstine koji je ostao isti kao i prije 10 godina.
  • Generic placeholder image
    Re: Milan 14.01.2024. 13:02
    Tako je Milane! Božovića treba odvesti, a dovesti profesora Nenada Kecmanovića. Kecmanović je to zaslužio. Dodik ga odlikovao za zasluge za stvaranje Republike Srpske, pa bi bilo logično da bude načelnik jedne srpske opštine.
  • Generic placeholder image
    Milan 14.01.2024. 08:00
    Didjite i vodite ga
  • Generic placeholder image
    Dobrinja 13.01.2024. 18:59
    Aaa svaka cast za komentar!!!
  • Generic placeholder image
    Skijaš 13.01.2024. 18:30
    Marinko je OK čovjek ali ne valja mu što se ne ogradi od one bitange Babalja.
  • Generic placeholder image
    Milan 13.01.2024. 16:06
    Dodjite i vodite ga
    Dajemo vam jos i para
  • Generic placeholder image
    Raja 12.01.2024. 21:57
    Neka bog čuva Babalja i Marinka da opstane Srpsko Sarajevo
  • Generic placeholder image
    Žene dobrinje 12.01.2024. 21:52
    Marinko uztebesmo tisi kralj posle Babalja
  • Generic placeholder image
    Aaa 12.01.2024. 21:46
    Korektan covjek,svidja mi se njegovo razmisljanje i zalaganje... ne pripadam ni jednoj stranci niti ih gotivim, ali ako moze jedna molba nacelnice?
    Jel posyoji ikakva sansa da se smanji ovo naseljavanje federacije po Istocnom Sarajevu? Ja mislim da nije posteno prema onima koji su život dali za ovu nasu drzavu i prema njihovim porodicama... Ipak nije to u redu... Ne smeta mi niko ali mi smeta to sto se oni ponasaju kao da su domaci u Lukavici...
  • Generic placeholder image
    Nikola 12.01.2024. 19:53
    Mare je budućnost pismene saborne i nacionalno odgovorne politike Srpske.
  • Generic placeholder image
    Aco 12.01.2024. 17:38
    Jedan od najboljih načelnika opštine da je nam u Trebinju ovakav
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    15h 31m
    9
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    15h 45m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    15h 37m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    18h 2m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    6h 26m
    0