Божовић: Српској треба будућност у којој ће се једнако бринути о онима који су је стварали и о онима који треба да наставе тај пут

12.01.2024. 14:57
11
ИЗВОР: katera.news

У седмици у којој смо прославили 9. јануар - Дан Републике Српске, медији су помно пратили прославу рођендана Републике. А главна вијест која је доспјела у скоро све локалне и регионалне медије, како и сам Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа, каже, је подизање споменика др Миодрагу Лазићу у овој општини.

Управо због тога, поједини медији су Божовића окарактерисали као побједника дана у истоименим рубрикама.

Слика

Фото: Фејсбук/ Маринко Божовић

Он ипак истиче да је побједник општина Источна Илиџа, као и јунаци који су осигурали Републику Српску.

- Претенциозно је рећи да сам ја побједник дана. Побједник је моја, ваша, наша Источна Илиџа која је још једном, по ко зна који пут, показала да памти своје јунаке. Побједник су ти исти јунаци, који су нам осигурали будућност и отаџбину звану Република Српска - навео је Божовић на свом Фејсбук налогу.

Додаје да је јутрос добио и писмо које је, како наводи, додатно оснажило његово опредјељење да никада и нигдје не буде дио лажног патриотизма, те да се никада и нигдје не буса празним флоскулама и запаљивом реториком без крајњег циља.

- Да о рату причам са пијететом према свим жртвама на свакој страни, али и да помогнем, када год могу, војницима Војске Републике Српске који су се годинама борили против свјетских сила чији је циљ био затирање свега српског на овом малом и крвавом простору, а сада леже заборављени по бјелосвјетским казаматима  - наводи се у објави.

Слика

Фото: Фејсбук/ Маринко Божовић

Божовић истиче да се због тога његов систем вриједности, невезано за политичко опредјељење, буни против данашнке власти у Српској.

- Због заборављених хероја из прошлости, због неодговорности према нашим будућим херојима. Ко може да говори о неком новом рату, када још увијек крвавре ране деведесетих? Ко може да пријети, плаши новим окршајима када је заборавио оне који су стали на праг отаџбине када је требало? Ко смије да нас у 21. вијеку 2024. љета Господњег враћа 30 година уназад? - пита Божовић, напомињући да се тиме руше темељи Српске и не поштује њен континуитет.

Наглашава да је Српској потребна власт која ће са једнаким поштовањем положити вијенце на гроб заслужних за постојање Српске, без обзира на лични однос према њима.

- Треба нам власт која ће са једнаким поштовањем положити вијенац на гроб бившег предсједника РС Милана Јелића и на гроб Момчила Крајишника, који је био први предсједник Народне скупштине Републике Српске, јер тиме ће се указати значај Републици Српској, без обзира на лични однос према поменутим људима. Но, прије свега, треба нам власт која ће положити вијенце на Војничком гробљу „Нови Зејтинлик“. Тек то би био знак искреног патриотизма и да је Република Српска изнад свих политичких разлика - категоричан је он.

Додаје да Републици Српској треба будућност у којој ће се једнако бринути о онима који су је стварали, али и онима који треба да наставе тај пут.

- Републици Српској треба мир и смиривање тензија које се ножем могу сјећи. Треба бољи здравствени систем, конкретнија подршка школству, треба јасна визија, технолошки напредак, сигуран живот. Републици Српској треба будућност у којој ћемо једнако бринути о онима који су стварали нашу отаџбину и о онима који треба да наставе тај пут. Све остало је лаж, увреда, понижење сопственог народа којег је стигла „ера у којој дезертер одликује дезертера“ - закључио је Божовић.

Коментари 11
  • Generic placeholder image
    Goran 01.02.2024. 03:29
    Marinko Bozovic je primjer normalnog covjeka i nacelnika opstine koji je ostao isti kao i prije 10 godina.
  • Generic placeholder image
    Ре: Милан 14.01.2024. 13:02
    Тако је Милане! Божовића треба одвести, а довести професора Ненада Кецмановића. Кецмановић је то заслужио. Додик га одликовао за заслуге за стварање Републике Српске, па би било логично да буде начелник једне српске општине.
  • Generic placeholder image
    Milan 14.01.2024. 08:00
    Didjite i vodite ga
  • Generic placeholder image
    Dobrinja 13.01.2024. 18:59
    Aaa svaka cast za komentar!!!
  • Generic placeholder image
    Skijaš 13.01.2024. 18:30
    Marinko je OK čovjek ali ne valja mu što se ne ogradi od one bitange Babalja.
  • Generic placeholder image
    Milan 13.01.2024. 16:06
    Dodjite i vodite ga
    Dajemo vam jos i para
  • Generic placeholder image
    Raja 12.01.2024. 21:57
    Neka bog čuva Babalja i Marinka da opstane Srpsko Sarajevo
  • Generic placeholder image
    Žene dobrinje 12.01.2024. 21:52
    Marinko uztebesmo tisi kralj posle Babalja
  • Generic placeholder image
    Aaa 12.01.2024. 21:46
    Korektan covjek,svidja mi se njegovo razmisljanje i zalaganje... ne pripadam ni jednoj stranci niti ih gotivim, ali ako moze jedna molba nacelnice?
    Jel posyoji ikakva sansa da se smanji ovo naseljavanje federacije po Istocnom Sarajevu? Ja mislim da nije posteno prema onima koji su život dali za ovu nasu drzavu i prema njihovim porodicama... Ipak nije to u redu... Ne smeta mi niko ali mi smeta to sto se oni ponasaju kao da su domaci u Lukavici...
  • Generic placeholder image
    Никола 12.01.2024. 19:53
    Маре је будућност писмене саборне и национално одговорне политике Српске.
  • Generic placeholder image
    Ацо 12.01.2024. 17:38
    Један од најбољих начелника општине да је нам у Требињу овакав
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 19m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 3m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 48m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 47m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 53m
    0