Božović: Vjerujem u ubjedljivu pobjedu SDS-a u Istočnoj Ilidži

11.11.2020. 18:49
3
IZVOR: Katera

Marinko Božović načelnik opštine Istočna Ilidža izjavio je danas da je šetalište dr Miodrag Lazić pečat četverogodišnjeg stvaranja urbanog jezgra opštine i treba da bude ponos svih građana Istočne Ilidže.

- Protekle četiri godine u fokusu rada opštinske vlasti je bilo stvaranje povoljnog privrednog ambijenta u čemu smo uspjeli. Podatak o godišnjem prometu privrede u ovoj opštini, koji prelazi 300 miliona KM, pokazuje da su mjere koje su u domenu lokalne zajednice dale rezultate - istakao je Božović, kandidat SDS-a za načelnika Istočne Ilidže.

On je istakao da je ova opština pokazala da se, uprkos opstrukcijama koje su imali od drugih nivoa vlasti, mnogo može uraditi vlastitim kapacitetima, kao i u saradnji sa višim nivoima vlasti kada je to zasnovano na realim osnovama.

- Lako je izanalizirati koliko Istočna Ilidža daje u budžet Republike Srpski i viših nivoa vlasti, a koliko je njoj sredstava vraćeno. Smatram da je Republici Srpskoj potreban decentralizovan fiskalni sistem u kome će se sredstva prikupljena u lokalnim zajednicama u većem procentu vraćati opštinama i gradovima - rekao je Božović.

Slika

On je istakao da bi sve lokalne zajednice morale imati jednak tretman institucija Republike Srpske, što sada, kako je naveo, nije slučaj.

- Vjerujem da će SDS, Miroslav Lučić kao kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva i ja, kao kandidat za načelnika u Istočnoj Ilidži ostvariti ubjedljivu pobjedu - zaključio je Božović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da je zahvaljujući načelniku Marinku Božoviću Istočna Ilidža jedna od opština koje bilježe najveći stepen razvoja u Republici Srpskoj .

Slika

- Vjerujem u viziju načelnika i da će istim tempom nastaviti raditi i u naredne četiri godine. Očekujem da će Božović sa novim gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Miroslavom Lučićem nastaviti raditi na razvoju ovog grada i opštine Istočna Ilidža - poručio je Šarović.

Kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić kaže da je Božović uradio mnogo u ovom četvorogodišnjem periodu i da je sva obećanja koja je dao građanima ispunio.

On je istakao da je siguran u veličanstvenu pobjedu SDS-a u Istočnoj Ilidži i Istočnom Sarajevu.

- Iz Istočnog Sarajeva će krenuti jedna lijepa vijest da je došlo vrijeme da se popravi stanje u Republici Srpskoj, a to ćemo dokazati i na opštim izborima 2022. godine - kazao je Lučić.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Pale 12.11.2020. 13:44
    Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha
  • Generic placeholder image
    Rade 12.11.2020. 09:33
    Sa srecom u nove pohode
  • Generic placeholder image
    Sarajlija 12.11.2020. 08:21
    Vjerujem i ja u što-šta, ali dosta!!! Je bilo!
Povezane vijesti
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    13h 18m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    12h 49m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    13h 12m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    9h 5m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    5h 0m
    2