Božović: Za kapitalne investicije tri miliona KM

17.08.2022. 13:40
0
IZVOR: srna.rs

Opština Istočna Ilidža izdvojila je iz ovogodišnjeg budžeta oko tri miliona KM za kapitalne projekte, rekao je Srni načelnik ove lokalne zajednice Marinko Božović.

Božović je naveo da su u toku radovi na saobraćajnici koja će povezati naselja Kula i Kotorac, kao i izgradnja vodovodne mreže na ovom području jer je sadašnji kapacitet vodovoda veoma mali.

On je dodao da je u toku izgradnja vodovodne mreže prema Grabskim mlinima, za šta je u budžetu obezbijeđeno oko 350.000 KM.

- Zajedno sa „Vodovodom“ i opštinom Istočno Novo Sarajevo učestvujemo u realizaciji ovog projekta, čime će biti omogućeno dovođenje 25 litara vode u sekundi na prostor Istočne Ilidže, odnosno cijelog Istočnog Sarajeva - pojasnio je Božović.

Prema njegovim riječima, trenutno se radi park kod Crkve Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, potpisan je ugovor sa izvođačem za unutrašnje uređenje spomen-kapele na Veljinama i očekuje se početak postavljanja ograde oko crkve, a sve uz blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

On je podsjetio da je nedavno potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže prema poslovnoj zoni Muljište, a radovi na mostu „Plavi anđeli“ su u završnoj fazi i u naredih mjesec dana će biti završen i povezan sa dijelom Aerodromske ulice.

- Osim investicija koje radi opština, veliki broj investitora je počeo izgradnju, prije svega, poslovnih objekata - rekao je Božović i dodao da se trenutno grade dva poslovna objekta, a jedan od njih će biti otvoren 26. avgusta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Istočna Ilidža još jednom dokazala da je bastion SDS-a (FOTO) Istočna Ilidža još jednom dokazala da je bastion SDS-a (FOTO)
Lana Pantić pobjednik takmičenja u recitovanju u Istočnoj Ilidži Lana Pantić pobjednik takmičenja u recitovanju u Istočnoj Ilidži
Pjesničko veče Gorana Vračara i Jelene Glišić u Istočnoj Ilidži Pjesničko veče Gorana Vračara i Jelene Glišić u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu
  5h 39m
  3
 • Mladić ubio komšiju ašovom
  14h 8m
  0
 • Put od Lapišnice do Han Dervente osvijetljen
  15h 48m
  14
 • Četvoro poginulih u saobraćajnoj nesreći kod Mostara
  16h 46m
  0
 • Danas javna tribina SDS-a u Kasindolu
  16h 32m
  0