Bračni par Banduka - zajedno u ljubavi i na dužnosti

28.12.2021. 20:51
1
IZVOR: Katera

Bračni par Ivana i Dušan Banduka iz Istočnog Sarajeva, pored zajedničkog života, odnedavno su i kolege na poslu.

Naime, Dušan je školovanje na Policijskoj akademiji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske završio 2019. godine, a njemu se tri godine kasnije pridružila supruga Ivana koja je nedavno promovisana kao kadet Policijske akademije u Banjaluci i započela radni odnos takođe u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

U razgovoru za portal Katera, Ivana i Dušan nam otkrivaju zbog čega su i kako "uplovili" u policijske vode, šta ih je to privuklo i zbog čega su zavoljeli ovaj posao.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- Tokom djetinjstva sam posmatrao strica, koji je sada već penzionisani policajac, i kako sam odrastao i postajao ozbiljniji, taj pravac me je sve više vukao sebi. Takođe, moj brat Dejan je već neko vrijeme u policijskim "vodama", tako da slobodno mogu reći da nam je to u krvi - ističe Dušan u razgovoru za naš portal.

Dušan je po završetku Policijske akademije 2019. godine započeo radni odnos u Stanici opšte bezbjednosti u Istočnom Novom Sarajevu, da bi nakon godinu i četiri mjeseca službe prešao u Jedinicu Žandarmerija pri Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

On kaže da ovaj posao nosi veliku odgovornost i težinu, te da se to najbolje osjeti kad počnete isti da radite.

- Međutim, ovo je posao koji me ispunjava i imao sam sreću da radim baš u ovoj policijskoj upravi. Od rukovodilaca do kolega do sada, ni u jednoj stanici, nisam došao u konflikt sa bilo kim, što najbolje govori o kvalitetu kolegijalnosti među nama - kaže Dušan.

I Ivanin stric, policajac u penziji, bio joj je velika motivacija i uzor da obuče policijsku uniformu.

- Način na koji je on nosio uniformu bio je sasvim dovoljan da se odlučim baš za taj posao. Međutim, rano sam se ostvarila u ulozi supruge, a zatim i majke, tako da je posao morao malo sačekati - kaže Ivana za naš portal.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Pored supruga, roditelji, sestre i brat su joj bili velika podrška i motivacija za odlazak na akademiju, te dodaje da nije bilo lako, pored dvoje male djece, odlučiti se za ovu vrstu školovanja.

- Nije bilo lako, posebno u periodu pandemije virusa korona, gdje sam bila u karantinskim uslovima. Zapravo, suprug je bio taj koji je me je spremao za provjere, motoričke vježbe i sve ono što me čeka kada krene obuka - kaže nam Ivana.

Ivana ističe da joj je Dušan bio najbolji primjer koji je slijedila, te da tamo gdje postoji ljubav, tu je i podrška, povjerenje i požrtvovanje.

- Uprkos naporima da porodicu stavimo na prvo mjesto, posao se uporno "bori" da zauzme to mjesto. U malom vremenskom periodu nam se poklopilo mnogo obaveza koje smo, htjeli ili ne, morali posložiti da bismo sve postigli - kaže Ivana.

Ona dodaje da je velike napore uložila da postigne željene rezultate, te da za uporne i jake ljude "samo nebo je granica".

 

 

Piše: Miljan Rašević

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    3D 29.12.2021. 17:11
    Sve pohvale za cestitu i vrijednu porodicu.
Povezane vijesti
Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    23h 5m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    9h 4m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    7h 31m
    0
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    1h 58m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    9h 23m
    0