Celer: savršen za dijetu, odličan za post

21.03.2021. 19:31
0
IZVOR: Nezavisne.com

Ishrana koja s vremena na vrijeme uključuje i celer dobra je protiv upala, računajući i one kao što su artritis, osteoartritis, astma, reuma i bronhitis.

Protivupalna svojstva celera pomažu u smanjenju oticanja zahvaćenih organa, a istovremeno opuštaju mišiće. Osim toga, celer smanjuje rizik od pojave dijabetesa, bolesti srca i debelog crijeva.

Celer, peršun i paškanat su odlični za post.

Celer poboljšava krvnu sliku, poboljšava varenje, a koristi se i kao diuretik i protiv celulita.

Celer, peršun i paškanat su savršena kombinacija za one koji žele da izgube višak kilograma . Celer jača organizam zbog bogatstva vitaminima i mineralima, a velika je šteta što se koristi uglavnom kao začin i u supi. Naime, celer sadrži veoma malo kalorija, a listovi su bogati i vlaknima. Sam koren je bogat vitaminima K i C.

Sirovi celer se koristi u salatama i sokovima. Savršena je salata sa listovima peršuna i paškanata. Dodajte tunjevinu ili pasulj i dobićete proteinsku salatu odličnu za dijetu ili tokom posta.

Celer možete grickati i svjež, uz namaze. Ako ne postite napravite salatu od svježeg celera sa piletinom, šargarepom i lukom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Jeromonah Georgije Stanković - Post u savremeno doba (VIDEO) Jeromonah Georgije Stanković - Post u savremeno doba (VIDEO)
Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek
Posni sitni kolači sa suvim voćem i čokoladom Posni sitni kolači sa suvim voćem i čokoladom
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 31m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 38m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 20m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 58m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 30m
    0