Centar za kulturu i informisanje – počele Nikoljdanske svečanosti

17.12.2021. 10:10
0
IZVOR: istocnailidza.net

U Istočnom Sarajevu juče su počele Nikoljdanske svečanosti u organizaciji Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i Crvenog krsta Istočna Ilidža.

U sklopu prvog dana svečanosti u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo održane su projekcije filmova za djecu duhovnog sadržaja, u skladu sa praznikom koji obilježavamo.

-Naše mališane smo na ovaj način pokušali vratiti u period samog nastanka hrišćanstva, i uz sadržaje prilagođene njihovom uzrastu, približiti im našu vjeru, istoriju  i hrišćanske vrijednosti koje trebaju da razvijaju - ističu organizatori.

Organizatori dodaju da danas od 10.00 časova kreću u obilazak vrtića i podjelu paketića za najmlađe sugrađane

Mališani će imati priliku da se druže sa glumcem Sašom Terzićem iz  Dječijeg pozorišta  Republike Srpske, koji će da bude obučen u kostim Svetog Nikole i koji će na kočiji obići djecu u vrtićima.

Opština Istočna Ilidža će sljedeće sedmice organizovati podjelu paketića, uz prikladan program, za svu ostalu djecu do šest godina koja nisu obuhvaćena ovom akcijom Centra za kulturu i informisanje, odnosno za svu djecu do 6 godina sa područja opštine Istočna Ilidža koja ne idu u vrtiće.

Promocija knjiga književnice Maje Kovačević koja je predviđena za danas će se odgoditi zbog trenutnog  zdravstvenog stanja književnice, a termin promocije će biti naknadno objavljen.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 26m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 21m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 26m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 29m
    1