Cijeli razred se ispisao iz škole zbog jednog učenika

08.09.2024. 22:03
2
IZVOR: glassrpske.com

Gotovo cijeli jedan razred u zagrebačkoj osnovnoj školi ovog ljeta ispisao se iz škole, a samo jedan učenik kreće u 4. razred.

Na ovaj korak roditelji su bili primorani nakon što su mjesecima apelovali na institucije da pomognu riješiti uznemirujuće i nasilne situacije koje su njihova djeca doživljavala od jednog učenika u razredu.

Djeca će 4. razred početi razasuta po drugim školama, a najgore je, kako ističe njihova pravna zastupnica, to što su svugdje naišli na zid ćutanja; službene odgovore na molbe i pozive za pomoć nikad nisu dobili, prenosi HRT.

- Tražili smo i od škole, i od Gradskog ureda za obrazovanje, i od Ministarstva informaciju na koji način se planira izvoditi nastava u novoj školskoj godini. Međutim, do danas nikakvu informaciju nismo dobili. Da se formira neki tim, da se pokuša pomoći toj djeci u situaciji koja se dogodila, a za koju oni ni na koji način nisu krivi niti odgovorni. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo, kaže advokatica Ana Marija Vegar.

Ona dodaje da je žalosti i brine što u ovom konkretnom slučaju problem nije riješen.

- Prema informacijama koje imam, u ponedjeljak će se održati sastanak u nadležnom ministarstvu, na kojem će biti prisutni svi učesnici i nadam se da će se postići dogovor i da će se ovakva situacija konačno riješiti, rekla je pravobranilac za djecu Helenca Pirnat Dragičević za Hrvatski radio, piše Kliks.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Miki 09.09.2024. 09:23
    Ljudi dragi sta vi citate? Pa ovo se desilo u Zagrebu, a ne u Istocnom Sarajevu.....Prosto nevjerovatno kakve komentare pisete!
  • Generic placeholder image
    Lux 08.09.2024. 22:20
    Nije to ništa. U Kasindolu se zbog direktorice ispisuju nastavnici.
Povezane vijesti
Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
"Iskra nade" za podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti "Iskra nade" za podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti
Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    18h 33m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    17h 15m
    1
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    15h 43m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    14h 13m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    17h 4m
    1