Cijene i dalje skaču, u najavi i nova poskupljenja (VIDEO)

05.06.2021. 21:45
0
IZVOR: BN TV

Udarci po džepovima građana ne prestaju. Ne prestaje ni rast cijena osnovnih životnih namirnica. Ne prestaju ni najave da će situacija biti sve teža. Nakon pandemije virusa korona potražnja za proizvodima u svijetu sve je veća, zbog čega, ekonomska struka upozorava da se može očekivati rast inflacije, koja će povećati cijene I kamatne stope.

Kupovina u BiH izgleda ovako -  cegeri sve prazniji,  novčanici sve tanji, izrazi lica kupaca sve zabrinutiji. Nije ni čudo. Građani Bijeljine ogorčeni. Ističu kako je sve poskupilo. Cijene samo rastu. Sve ide gore, samo ne primanja.

Građani se prisjećaju vremena kad se za samo jednu marku mogla kupiti kutija “Drine”. Odavno nema “Drine” za marku niti hljeba za pola marke. Osnovne životne namirnice, odjeća, režije, higijenski proizvodi, vidno su skuplji. A plate i penzije...

Gotovo svi veći ekonomski autoriteti u svijetu naglašavaju da nije pitanje hoće li se inflacija pojaviti, nego kolika će biti .

- Kad god se pojavi sutuacija ofanzivne monetarne politike ona će imati odraz na smanjenje vrijednosti novca. I novac se ponaša kao roba. U ovom slučaju cijena roba raste, a vrijednost novca opada-  ističe ekonomista Milenko Stanić

Svemu je doprinijela pandemija virusa korona, kaže struka. Narod kategorično tvrdi drugačije.

Građani ističu da su ova poskupljenja gora od korone. Od običnog čovjeka se oduzima sve što se može uzeti. Takođe, naglašavaju da je korona samo izgovor za sve ovo što nam se dešava.

Iz izgovora u izgovor. Iz krize u krizu. Svi štapovi pucaju po leđima građana, koji, svjesno ili ne sve više trpe – čekajući kap koja će da prelije čašu.

Video: BN TV

Komentari 0
Povezane vijesti
Tokom pet godina cijena junetine skočila za 7 KM, a kafe za 5 KM Tokom pet godina cijena junetine skočila za 7 KM, a kafe za 5 KM
Potrošačka korpa u Srpskoj teža od 2.500 KM Potrošačka korpa u Srpskoj teža od 2.500 KM
Puna korpa i dalje samo želja Puna korpa i dalje samo želja
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    13h 9m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    16h 33m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    12h 2m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    3h 39m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    3h 20m
    0