Цијене и даље скачу, у најави и нова поскупљења (ВИДЕО)

05.06.2021. 21:45
0
ИЗВОР: БН ТВ

Ударци по џеповима грађана не престају. Не престаје ни раст цијена основних животних намирница. Не престају ни најаве да ће ситуација бити све тежа. Након пандемије вируса корона потражња за производима у свијету све је већа, због чега, економска струка упозорава да се може очекивати раст инфлације, која ће повећати цијене И каматне стопе.

Куповина у БиХ изгледа овако -  цегери све празнији,  новчаници све тањи, изрази лица купаца све забринутији. Није ни чудо. Грађани Бијељине огорчени. Истичу како је све поскупило. Цијене само расту. Све иде горе, само не примања.

Грађани се присјећају времена кад се за само једну марку могла купити кутија “Дрине”. Одавно нема “Дрине” за марку нити хљеба за пола марке. Основне животне намирнице, одјећа, режије, хигијенски производи, видно су скупљи. А плате и пензије...

Готово сви већи економски ауторитети у свијету наглашавају да није питање хоће ли се инфлација појавити, него колика ће бити .

- Кад год се појави сутуација офанзивне монетарне политике она ће имати одраз на смањење вриједности новца. И новац се понаша као роба. У овом случају цијена роба расте, а вриједност новца опада-  истиче економиста Миленко Станић

Свему је допринијела пандемија вируса корона, каже струка. Народ категорично тврди другачије.

Грађани истичу да су ова поскупљења гора од короне. Од обичног човјека се одузима све што се може узети. Такође, наглашавају да је корона само изговор за све ово што нам се дешава.

Из изговора у изговор. Из кризе у кризу. Сви штапови пуцају по леђима грађана, који, свјесно или не све више трпе – чекајући кап која ће да прелије чашу.

Видео: БН ТВ

Коментари 0
Повезане вијести
Трошкови за храну 990 КМ Трошкови за храну 990 КМ
Синдикална потрошачка корпа у БиХ за јуни износи 2.640 КМ Синдикална потрошачка корпа у БиХ за јуни износи 2.640 КМ
За три мјесеца трошак прехране по домаћинству скочио за 106 КМ За три мјесеца трошак прехране по домаћинству скочио за 106 КМ
Најчитаније
 • Саобраћајна несрећа у Поткрајевима
  22h 52m
  0
 • У саобраћајној несрећи у Поткрајевима погинуло једно лице
  21h 39m
  0
 • У Палама траже радника и нуде плату од 4.500 КМ
  4h 35m
  8
 • Обустављен саобраћај у Mокром
  23h 20m
  0
 • Сунцобран убио жену
  3h 23m
  0