Цијене и даље скачу, у најави и нова поскупљења (ВИДЕО)

05.06.2021. 21:45
0
ИЗВОР: БН ТВ

Ударци по џеповима грађана не престају. Не престаје ни раст цијена основних животних намирница. Не престају ни најаве да ће ситуација бити све тежа. Након пандемије вируса корона потражња за производима у свијету све је већа, због чега, економска струка упозорава да се може очекивати раст инфлације, која ће повећати цијене И каматне стопе.

Куповина у БиХ изгледа овако -  цегери све празнији,  новчаници све тањи, изрази лица купаца све забринутији. Није ни чудо. Грађани Бијељине огорчени. Истичу како је све поскупило. Цијене само расту. Све иде горе, само не примања.

Грађани се присјећају времена кад се за само једну марку могла купити кутија “Дрине”. Одавно нема “Дрине” за марку нити хљеба за пола марке. Основне животне намирнице, одјећа, режије, хигијенски производи, видно су скупљи. А плате и пензије...

Готово сви већи економски ауторитети у свијету наглашавају да није питање хоће ли се инфлација појавити, него колика ће бити .

- Кад год се појави сутуација офанзивне монетарне политике она ће имати одраз на смањење вриједности новца. И новац се понаша као роба. У овом случају цијена роба расте, а вриједност новца опада-  истиче економиста Миленко Станић

Свему је допринијела пандемија вируса корона, каже струка. Народ категорично тврди другачије.

Грађани истичу да су ова поскупљења гора од короне. Од обичног човјека се одузима све што се може узети. Такође, наглашавају да је корона само изговор за све ово што нам се дешава.

Из изговора у изговор. Из кризе у кризу. Сви штапови пуцају по леђима грађана, који, свјесно или не све више трпе – чекајући кап која ће да прелије чашу.

Видео: БН ТВ

Коментари 0
Повезане вијести
Током пет година цијена јунетине скочила за 7 КМ, а кафе за 5 КМ Током пет година цијена јунетине скочила за 7 КМ, а кафе за 5 КМ
Потрошачка корпа у Српској тежа од 2.500 КМ Потрошачка корпа у Српској тежа од 2.500 КМ
Пуна корпа и даље само жеља Пуна корпа и даље само жеља
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    10h 25m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    22h 25m
    10
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 59m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 54m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    7h 12m
    0