Ćosić: Vojska najzaslužnija za postojanje Republike Srpske

12.05.2021. 14:38
0
IZVOR: Katera

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas je povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske (VRS) i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH položio vijenac na centralni spomen-krst na groblju u Miljevićima u Istočnom Novom Sarajevu.

Uz gradonačelnika Istočnog Sarajava, vijenac su položili načelnik opštine i zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajeva Jovan Katić i Aleksandar Kostović, saopšteno je iz Uprave grada Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik Ćosić je tom prilikom napomenuo da Republike Srpske bez VRS danas ne bi bilo i da su njeni pripadnici najzaslužniji za njeno postojanje.

- Republika Srpska je rođena 9. januara, svoj prvi Ustav je dobila 28. februara, a 12. maja 1992. godine su i zvanično okupljeni heroji koji će je braniti i odbraniti, na taj način stvorivši uslove i za jaku političku poziciju tadašnjeg rukovodstva Republike Srpske, što je na kraju dovelo i do međunarodne verifikacije Republike Srpske u Dejtonskom mirovnom sporazumu - istakao je Ćosić.

Ćosić, Katić i Kostović su povodom Dana Vojske Republike Srpske vijenac položili i na spomen-ploču na Vracama, postavljenu na mjestu gdje je 19. maja 1992. godine komandant Glavnog štaba VRS general Ratko Mladić izvršio smotru dva bataljona samoorganizovanog naroda opštine Novo Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    3h 43m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 39m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    21h 24m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    18h 23m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    19h 35m
    0