Crkva Svetog Spasa u Prizrenu ponovo na meti vandala

29.07.2022. 08:51
0
IZVOR: srna.rs

Na Crkvi Svetog Spasa u Potkaljaju kod Prizrena razvaljena je gvozdena kapija na ulazu u crkveni posjed, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su zatražili brzu reakciju policije kojoj je prijavljen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodjela.

Prizrenska crkva Svetog Spasa više puta je bila na meti vandala, ranije je otkinut krst, a prije toga su ukradena vrata sa kapije.

Ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine.

Iz Kancelarije su podsjetili da je ovo 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve od početka godine što nedvosmisleno pokazuje stepen vjerske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Naglašeno je da pritisci na srpski narod i ugroženost vjerskih objekata rastu iz dana u dan, a da albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru Kosova i Metohije obezbijede miran suživot za ljude svih nacionalnosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarni koncert "Mi smo djeca neba" za pomoć djeci sa Kosova i Metohije Humanitarni koncert "Mi smo djeca neba" za pomoć djeci sa Kosova i Metohije
EU prvi put okrivila Prištinu za propast dijaloga EU prvi put okrivila Prištinu za propast dijaloga
Od ponoći kažnjavanje vozača koji ne preregistruju vozila Od ponoći kažnjavanje vozača koji ne preregistruju vozila
Najčitanije
 • U pucnjavi u Istočnom Novom Sarajevu ranjena jedna osoba
  17h 18m
  3
 • Evo ko ima zakonsko pravo na subvencije za struju
  22h 17m
  2
 • Uhapšen osumnjičeni za brutalno ubistvo u Banjaluci
  20h 32m
  1
 • Istraga protiv Džake zbog dresa sa imenom Jašari?
  18h 28m
  0
 • Oštećenja na autobusu nisu od vatrenog oružja
  12h 53m
  0