Crkva Svetog Spasa u Prizrenu ponovo na meti vandala

29.07.2022. 08:51
0
IZVOR: srna.rs

Na Crkvi Svetog Spasa u Potkaljaju kod Prizrena razvaljena je gvozdena kapija na ulazu u crkveni posjed, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su zatražili brzu reakciju policije kojoj je prijavljen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodjela.

Prizrenska crkva Svetog Spasa više puta je bila na meti vandala, ranije je otkinut krst, a prije toga su ukradena vrata sa kapije.

Ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine.

Iz Kancelarije su podsjetili da je ovo 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve od početka godine što nedvosmisleno pokazuje stepen vjerske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Naglašeno je da pritisci na srpski narod i ugroženost vjerskih objekata rastu iz dana u dan, a da albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru Kosova i Metohije obezbijede miran suživot za ljude svih nacionalnosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca
Strašna priča iz Gračanice: NATO nam je ubio djecu - umjesto imena ostale tri tačke... Strašna priča iz Gračanice: NATO nam je ubio djecu - umjesto imena ostale tri tačke...
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    13h 40m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    17h 4m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    12h 33m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    4h 10m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    3h 51m
    0