Cvijanović: Nastave gotovo sigurno neće biti do kraja polugodišta

19.03.2020. 14:14
0
IZVOR: Glas Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su zdravstvene institucije odgovorile kako treba postupati povodom pojave virusa korona, te da nastave gotovo sigurno neće biti do kraja školske godine.

- Nadležne institucije su pravovremeno reagovale. Zdravstvene institucije su reagovale na pravi način, sve službe su u pripravnosti. Vjerovatno neće biti moguće organizovati ni školu do kraja polugodišta. Doprinijeće ovoj situaciji i postavljanje šatora na prelazima. Procedure su jasne. Šteta će se odraziti na našu privredu najviše - rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. 

- Moramo definisati set mjera kojima ćemo pomoći privredi. Iz tog razloga Vlada je definisala čitav niz mjera koje je dogovorila sa poslovnom zajednicom. Ono što je važno je da pošaljemo poruku građanima, a posebno onima gdje se najviše osjeti šteta. Jedna od mjera koje je Vlada definisala jeste moratorij na plaćanje kredita. Namjera nam je da kada sve prođe, organizujemo Fond za pomoć privredi. Većina građana zaslužuje svaku pohvalu što poštuju mjere i u skladu s tim se suočavaju s ovim problemom - dodaje Cvijanovićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Svi se bogate, samo Dodik osiromašio Svi se bogate, samo Dodik osiromašio
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Prosvjetari sutra u školama, ali nastave neće biti Prosvjetari sutra u školama, ali nastave neće biti
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 30m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 12m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 45m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 19m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 4m
    3