Danas počinje Sajam knjiga u Istočnom Novom Sarajevu

12.08.2024. 10:13
0
IZVOR: srna.rs

Sajam knjiga biće otvoren danas na Trgu Srbije u Istočnom Novom Sarajevu u organizaciji Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Sajam će trajati do 15. avgusta, a organizovan je u okviru manifestacije "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu", čiji je pokrovitelj ova opština.

Izlagači će biti izdavači i knjižari iz Republike Srpske, kao biblioteke koje se bave izdavačkom djelatnošću, dok su planirani i književni susreti i promocije, navodi se u saopštenju ove kulturne ustanove.

Sajam knjiga biće svečano otvoren u 19.00 časova besjedom pjesnika Đorđa Sladoja "Pod digitalnom opsadom", nakon čega će Sladoje održati pjesničko veče.

Sutra, drugog dana Sajma, na Trgu Srbije biće održana promocija "Eks-Ju rok enciklopedije 1960-2023", koju je priredio Petar Janjatović, te predavanje Darka Kovačevića "Umjetnost pripovijedanja: sjećanje na Pola Ostera".

Trećeg dana Sajma, 14. avgusta, biće promivisana knjiga "Žalosna radost" Jovane Lazović, a nakon toga i knjiga "Zaboravljena Milica Miron" priređivača Marijane Petronić.

Prvog i četvrtog dan Sajma knjiga "Zavod za udžbenike i nastavna sredstva" organizovaće program za najmlađe "Šarene sovice".

Program će biti održavan od 18.30 časova.

U slučaju kiše, književne večeri i promocije biće održane u internet čitaonici Matične biblioteke Istočno Sarajevo, napominju iz Biblioteke.

Komentari 0
Povezane vijesti
Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope" Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    20h 45m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    17h 17m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    9h 48m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    11h 38m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    22h 15m
    1