Danas promjenljivo oblačno uz blagi porast temperature

20.12.2022. 08:37
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 43 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Sokolac,

Zbog radova na 10 KV vodu Kaljina  u vremenu 8:00 do 14:00 časova bez napajanja privremeno ostaju potrošači u naseljima Miletine,Zagrađe,Meljine,Jabuka,Mangurići,Kruševo,Pihlice,Šaševci ,Ceribašići,Drapnići.

Zbog radova na 10 kV vodu Auto baza  u vremenu 9:00 do 13:00 časova privremeno bez napajanja ostaju potrošači u naseljima Vidrići,Košutići,Margetići,Žljebovi,Mičivode,Ladovići.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa  nisu imale intervencija.

Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH jutros je potreban oprez zbog moguće poledice na putevima, posebno u višim planinskim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Magle mjestimično ima i po kotlinama, a odrona u usjecima.

Radovi su u toku na magistralnim putevima Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Sokolac - Podromanija, Banjaluka - Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/ - granični prelaz Hum /Šćepan Polje/, Čelinac - Kotor Varoš, Prijedor - Stara Rijeka, Prijedor - Kozarac.

Režim saobraćaja zbog radova izmijenjen je u tunelima "Čeljigovići" na magistralnom putu Lapišnica - Ljubogošta i "Stambolčić" na putu Pale - Podgrab.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac - Gornja Vijaka - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić, Foča - Goražde u Filipovićima, Jezero - Šipovo, Ukrina - Gornja Vijaka, kao i na pravcu Laktaši - Srbac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz AMS na svim putnim pravcima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti promjenljivo oblačno, uz sunčane intervale i mali rast dnevne temperature vazduha.

U kotlinskim predjelima zadržaće se svježije vrijeme zbog oblačnosti i temperaturne inverzije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar.

Dnevna temperatura vazduha biće od četiri do devet stepeni, na jugu do 13, u višim predjelima od jedan stepen Celzijusov.

U većini krajeva jutros su registrovani magla i niski oblaci, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 8:00 časova: Srebrenica minus pet, Drvar, Sokolac i Han Pijesak minus četiri, Bileća minus tri, Bijeljina i Sarajevo minus dva, Tizla i Zenica minus jedan, Banjaluka i Doboj nula, Bjelašnica dva, Mostar tri, a Neum šest stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas pretežno sunčano Danas pretežno sunčano
Mokri kolovozi zbog kiše Mokri kolovozi zbog kiše
I prvih dana juna promjenljivo i nestabilno I prvih dana juna promjenljivo i nestabilno
Najčitanije
  • Pica mafini
    20h 13m
    0
  • U Kasindolu proslavili 25 godina mature i prisjetili se školskih dana
    9h 51m
    0
  • Vizantijski car dozvolio gradnju Hilandara
    20h 14m
    0
  • Poginula žena pješak
    15h 38m
    0
  • "Dobro jutro, Republiko Srpska" Počela isključenja struje u SDS (FOTO)
    11h 23m
    1