Distribucija socijalno-humanitarne pomoći stanovništvu Republike Srpske

02.10.2024. 15:35
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske kroz podršku Ministarstva trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske uskoro počinje distribuciju novih 550 tona brašna i 2.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Humanitarna podrška Crvenog krsta Republike Srpske najugroženijim stanovnicima Republike Srpske u stanju potrebe biće isporučena u koordinaciji sa opštinskim i gradskim organizacijama Crvenog krsta na terenu.

S ciljem da izbjegnemo stvaranje gužvi ispred prostorija naših organizacija na terenu, obavještavamo Vas da će predstavnici organizacija Crvenog krsta Republike Srpske na terenu blagovremeno obavijestiti korisnike o dolasku humanitarnih roba.

S obzirom na to da se radi o značajnim količinama brašna i paketa sa hranom, potrebno je vrijeme da se ova donacija isporuči ka Crvenom krstu Republike Srpske i dalje ka opštinskim i gradskim organizacijama.

- Ovim putem se zahvaljujemo volonterima Crvenog krsta Gradiška, Crvenog krsta Kotor Varoš i Crvenog krsta Čelinac koji su uz zaposlene u stručnoj službi Crvenog krsta Republike Srpske za tri dana sortirali i zapakovali 2.500 paketa i pripremili za dalju distribuciju, naveli su iz ove organizacije.

Takođe, zahvaljujemo se Republičkoj upravi Civilne zaštite Republike Srpske koja nam je ustupila skladišne prostorije u svom logističkom centru u Trnu, grad Laktaši na razumijevanju i podršci kroz sve dosadašnje akcije i distribucije humanitarnih roba posredstvom Vlade Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas Međunarodni dan starijih osoba Danas Međunarodni dan starijih osoba
Lazić: Crveni krst Srpske prepoznat kao pouzdan i dokazan partner Lazić: Crveni krst Srpske prepoznat kao pouzdan i dokazan partner
Purković: Ubrzati proces traženja nestalih Purković: Ubrzati proces traženja nestalih
Najčitanije
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    23h 31m
    2
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    9h 59m
    0
  • Kuglof
    20h 25m
    0
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    8h 19m
    1
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    9h 50m
    0