Djeca ne moraju da nose maske u vrtićima

08.05.2020. 11:39
0
IZVOR: nezavisne.com

Institut za javno zdravstvo Srpske izašao je sa jednim okvirom preporuka koji su usmjereni na, između ostalog i rad vrtića, u našim preporukama nije bilo da djeca nose maske u vrtićima, kazala je specijalista epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS Jelena Đaković Dević.

-Maske nose zaposleni i vaspitači, a fokus je na održavanju higijene i posmatranju respiratrne simptomatologije kod djece- navela je Đaković Dević.

Ona je pojasnila da dijete koje ima bilo kakve respiratorne probleme neće ići u vrtić, kao što je bilo i prije epidemije, bez obzira na koronu ili bilo koju drugu respiratornu infekciju.

-U narednom periodu će testiranja biti usmjerena prema vaspitačima u predškolsmim ustanovama, testiranja neće biti usmjerena na djecu- pojasnila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    17h 39m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    18h 23m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    22h 28m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    22h 32m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    7h 59m
    0