Djeca sa Kosova i Metohije stižu u Istočnu Ilidžu

22.06.2024. 10:04
0
IZVOR: katera.news

U okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ 38 djece iz mjesta Šilovo i Vitina na Kosovu i Metohiji boraviće u Istočnoj Ilidži od 22. do 29. juna.

Za njih je, po ulasku u Republiku Srpsku, planiran doček u Bratuncu, poslije čega djeca kreću u gradove i opštine širom Republike Srpske. 

Po trenutnom planu, djeca bi iz Bratunca trebalo da krenu u 14.00 časova, pa je njihov dolazak planiran u Istočnu Ilidžu oko 16.30.

Njihovi drugari iz Istočne Ilidže, učenici osnovnih škola "Petar Petrović Njegoš", "Jovan Dučić" i "Aleksa Šantić", koji će ugostiti djecu sa Kosova i Metohije, dočekaće ih na Šetalištu dr Miodrag Lazić, kod Ljetne scene i spomenika dr Laziću. 

Iz opštine Istočna Ilidža zahvaljuju se svim porodicama iz ove lokalne zajednice koje i ove godine učestvuju u projektu.

Projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ realizuje Odbor za Kosovo i Metohiju iz Banjaluke, u saradnji sa osnovnim školama i lokalnim zajednicama Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra "Konferencija beba" u Istočnoj Ilidži Sutra "Konferencija beba" u Istočnoj Ilidži
Djeca sa Kosova i Metohije ne kriju radost što su stigla u Istočnu Ilidžu (FOTO) Djeca sa Kosova i Metohije ne kriju radost što su stigla u Istočnu Ilidžu (FOTO)
U Srpsku stigla djeca sa Kosova i Metohije U Srpsku stigla djeca sa Kosova i Metohije
Najčitanije
  • Njegoš Plakalović imenovan za zamjenika načelnika opštine Istočni Stari Grad
    12h 42m
    4
  • Gavrilo Princip – Pucanj za slobodu
    21h 52m
    15
  • Otkazana "Konferencija beba" u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 50m
    1
  • Još jedna teška nesreća na putevima u BiH, poginule dvije osobe
    11h 55m
    0
  • Zmija otrovnica ujela četvorogodišnje dijete!
    9h 51m
    0