Đoković izazvao euforiju na otvaranju teniskih terena u Visokom (FOTO)

13.07.2022. 18:13
0
IZVOR: novosti.rs

Šampion Vimbldona Novak Đoković odmah poslije osvajanja sedme titule na Ol Ingland klubu i dočeka ispred Starog dvora uputio se u Visoko, gdje je uveličao otvaranje teniskih terena u parku "Ravne 2" u blizini bosanskih piramida.

Nole je na tek izgrađenom terenu odigrao egzibiciju sa Aldinom Šetkićem, Aljažom Bedeneom i šestostrukim grend slem šampionom Ivanom Dodigom, a zatim su njih četvorica zaigrali i dubl u kome se posle 3:3 prešlo na taj-brejk u kome su bolji bili Dodig i Bedene sa 7:4.

 - Danas je poseban dan za Visoko i za tenis, hvala Ivanu, Aljažu i Aldinu što su došli. Ovo se dešava jedanput i drago mi je da imam priliku da prisustvujem ovakvom događaju. Puno nam je srce kada vidimo ovoliko djece, to je lepo. Teren je savršen i hvala Semiru. Svaka čast. Hvala timu fondacije parka Ravne. U martu smo šetali i pomislio zašto ne bismo imali teniske terene. Eto drago mi je da što se to tako brzo ostvarilo - rekao je Đoković uoči početka meča. 

Tokom egzibicije, igrače su povremenu na terenu mijenjali mladi teniseri iz regiona (kadetski reprezentativci Srbije, Hrvatske, Italije, Slovenije i BiH), a u jednom trenutku reketa se dohvatio i Semir Osmanagić.

Novak je oduševio publiku potezima i pokretima na terenu. Publika je bučno aplauzima nagrađivala Novakove pokrete, a nije izostao ni njegov dobro poznati šaljivi repertoar.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

FOTO/VIDEO Mariana Regoje/novosti.rs

Između ostalih stvari, kopirao je uzdahe Marije Šarapove, rituale Rafaela Nadala, kao i servis svog sadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića, ali i nekadašnjeg, Borisa Bekera.

Na kraju je, uz pomoć mladih kolega i "bosanskog Indijane Džonsa", Novak pobijedio u singl egzibiciji sa 7:5. Iako je bila riječ o egzibiciju, ljubitelji tenisa mogli su da uživaju i u nekoliko vrhunskih poteza teniskih majstora.

Zanimljivo je bilo kada je jedan navijač ušao sa tribina na teren da se slika sa Novakom koji je ubijedio obezbjeđenje da pusti obožavaca da dođe do njega. Ovaj potez nagrađen je ogromnim aplauzom uz povike "Nole Nole, Nole!!!"

Inače tribine teniskog terena bile su popunjene do poslednjeg mjesta i prati se svaki pokret najboljeg srpskog i svjetskog tenisera.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zanimljiv obrt: Đoković iznenadio novom odlukom Zanimljiv obrt: Đoković iznenadio novom odlukom
Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković Ronaldo je najplaćeniji sportista, gdje su na listi Jokić i Đoković
U nedjelju molitveni pomen sahranjenim na groblju Rezakovina kod Visokog U nedjelju molitveni pomen sahranjenim na groblju Rezakovina kod Visokog
Najčitanije
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    3h 3m
    1
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    17h 4m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    21h 26m
    4
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    21h 51m
    0
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    2h 10m
    0