Ђоковић изазвао еуфорију на отварању тениских терена у Високом (ФОТО)

13.07.2022. 18:13
0
ИЗВОР: novosti.rs

Шампион Вимблдона Новак Ђоковић одмах послије освајања седме титуле на Ол Ингланд клубу и дочека испред Старог двора упутио се у Високо, гдје је увеличао отварање тениских терена у парку "Равне 2" у близини босанских пирамида.

Ноле је на тек изграђеном терену одиграо егзибицију са Алдином Шеткићем, Аљажом Беденеом и шестоструким гренд слем шампионом Иваном Додигом, а затим су њих четворица заиграли и дубл у коме се после 3:3 прешло на тај-брејк у коме су бољи били Додиг и Бедене са 7:4.

 - Данас је посебан дан за Високо и за тенис, хвала Ивану, Аљажу и Алдину што су дошли. Ово се дешава једанпут и драго ми је да имам прилику да присуствујем оваквом догађају. Пуно нам је срце када видимо оволико дјеце, то је лепо. Терен је савршен и хвала Семиру. Свака част. Хвала тиму фондације парка Равне. У марту смо шетали и помислио зашто не бисмо имали тениске терене. Ето драго ми је да што се то тако брзо остварило - рекао је Ђоковић уочи почетка меча. 

Током егзибиције, играче су повремену на терену мијењали млади тенисери из региона (кадетски репрезентативци Србије, Хрватске, Италије, Словеније и БиХ), а у једном тренутку рекета се дохватио и Семир Османагић.

Новак је одушевио публику потезима и покретима на терену. Публика је бучно аплаузима награђивала Новакове покрете, а није изостао ни његов добро познати шаљиви репертоар.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

ФОТО/ВИДЕО Мариана Регоје/novosti.rs

Између осталих ствари, копирао је уздахе Марије Шарапове, ритуале Рафаела Надала, као и сервис свог садашњег тренера Горана Иванишевића, али и некадашњег, Бориса Бекера.

На крају је, уз помоћ младих колега и "босанског Индијане Џонса", Новак побиједио у сингл егзибицији са 7:5. Иако је била ријеч о егзибицију, љубитељи тениса могли су да уживају и у неколико врхунских потеза тениских мајстора.

Занимљиво је било када је један навијач ушао са трибина на терен да се слика са Новаком који је убиједио обезбјеђење да пусти обожаваца да дође до њега. Овај потез награђен је огромним аплаузом уз повике "Ноле Ноле, Ноле!!!"

Иначе трибине тениског терена биле су попуњене до последњег мјеста и прати се сваки покрет најбољег српског и свjетског тенисера.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    22h 52m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    23h 10m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    23h 46m
    9
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    20h 41m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    19h 43m
    0