Do utorka prijave za plivanje za Časni krst u rijeci Željeznici

12.01.2024. 08:57
0
IZVOR: katera.news

Tradicionalno bogojavljensko plivanje za Časni krst biće održano 19. januara u rijeci Željeznici u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži, a do sada se prijavilo oko 60 takmičara.

Start plivačke trke, koja se održava osmi put u Vojkovićima nalazi se ispod Mosta Ratka Močevića, a za Časni krst treba plivati 33 metra koja simbolizuju broj godina života Isusa Hrista.

Bogojavljensko plivanje organizuje Srpska pravoslavna crkvena opština Vojkovići i SKUD “Vojkovići”, pod pokroviteljstvom opštine Istočna Ilidža.

Zainteresovani se mogu prijaviti do utorka, 16. januara, na broj telefona 065/608-156, Ranko Skakavac.

U 9.00 časova počinje liturgija, nakon čega će u 10.00 časova biti veliko osvećenje vode. U 11.30 časova kreće litija od crkve do mosta „Ratko Močević“, zatim osvećenje i spuštanje Časnog krsta u vodi i plivanje za Časni krst.

Dodjela nagrada planirana je u 14.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO) U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    21h 16m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    12h 11m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    21h 22m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    13h 37m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    21h 30m
    0