Dobrotvorni bazar za djecu i roditelje sa invaliditetom

18.10.2019. 15:44
0
IZVOR: Srna

U Istočnom Sarajevu danas je održan humanitarni bazar "Živi zdravo - čuvaj okolinu" na kojem su izloženi proizvodi od recikliranih materijala, a prihodi od prodaje biće donirani Udruženju za djecu i roditelje sa invaliditetom "Vratite nam osmijeh".

Predrag Šarović, menadžer projekta "Budi prirodno inkluzivan" u okviru kojeg se održava bazar, rekao je Srni da je cilj bazara smanjenje stope diskriminacije djece sa posebnim potrebama i predstavljanje proizvoda od recikliranog i prirodnog materijala koji su kreirani tokom inkluzivnih radionica.

On je dodao je jedan od ciljeva bazara ukazivanje javnosti da se reciklirani i prirodni materijali mogu ponovo upotrijebiti i time smanjiti otpad i ugrožavanje životne sredine.

-Izložene proizvode kao što su nakit, boce, vrećice i ukrasne kutijice zajedno je pravilo šestoro djece sa posebnim potrebama i 12 učenika Gimnazije i srednje stručne škole Istočna Ilidža-, rekao je Šarović.

Prema njegovim riječima, proizvode prodaju po simboličnim cijenama od dvije do pet KM, a ko je u mogućnosti može da da i više.

Projekat "Budi prirodno inkluzivan" organizuje Omladinska organizacija "Natura" iz Istočnog Sarajeva u saradnji sa Gimnazijom i srednjom stručnom školom Istočna Ilidža i Udruženjem za djecu i roditelje sa invaliditetom "Vratite nam osmijeh".

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    20h 2m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    18h 16m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    16h 6m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    8h 31m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    14h 4m
    0