Dodik: Bez povlačenja Inckovog zakona nema učešća u radu zajedničkih organa BiH

24.11.2021. 19:55
0
IZVOR: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na večerašnjem sastanku evropskom komesaru Oliveru Varheljiju prenio da Republika Srpska neće učestvovati u radu zajedničkih organa BiH dok se ne povuče sporni zakon koji je donio bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

- To su upravo oni organi za koje je Narodna skupština rekla da neće da se participira u njihovom radu sve dok se ne riješi problem vezan za nametnuti zakon - rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon večerašnjeg sastanka u Banjaluci sa Varheljijem kojem su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković.

Dodik je rekao da su Varheljiju prenijeli da oni koji stoje iza takvog sramnog posla koji je učinio Incko trebaju to pitanje da riješe i istakao da Srpska odgovornost za to vidi u zemljama koje podržavaju ili su prećutno podržale takvu vrstu parade koju je napravio Incko.

- Nakon toga pristajemo da razgovaramo i u parlamentu BiH o načinu na koji bi se moglo riješiti to pitanje, ali bez povlačenja i ukidanja te odluke, to neće biti moguće - naglasio je Dodik.

On je naveo da pitanje imovine treba riješiti sporazumom dva enetiteta i Brčko distrikta, te podsjetio da će o imovini biti riječi na sjednici Naordne skupštine Srpske 10. decembra.

Dodik je zahvalio Varheljiju za razmijevanje i što je došao večeras u Banjaluku jer je dijalog najbolja osnova za rješavanje pobema u BiH.

Sastanak Dodik sa Varheljijem održan je u zgradi Vlade Republike Srpske.

Nakon ovog sastanka, održan je i sastanak Dodika, predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića sa Varheljijem.

Komentari 0
Povezane vijesti
Njemački vojnici stigli u BiH Njemački vojnici stigli u BiH
Jelena Trivić: Vrijeme je da zaštitimo naše radnike Jelena Trivić: Vrijeme je da zaštitimo naše radnike
Sutra pretežno sunčano Sutra pretežno sunčano
Najčitanije
 • Zapaljeno vozilo u Palama
  20h 32m
  0
 • Konačna rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju Opštine Istočna Ilidža
  13h 51m
  0
 • U porastu broj hospitalizovanih zaraženih virusom korona u Istočnom Sarajevu
  19h 43m
  0
 • Jedno od najstarijih naselja u Palama još nije dočekalo asfalt (FOTO)
  9h 32m
  1
 • Objavljen javni poziv domaćinstvima za ugradnju solarnih panela
  17h 20m
  0