Dodik: Bez povlačenja Inckovog zakona nema učešća u radu zajedničkih organa BiH

24.11.2021. 19:55
0
IZVOR: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na večerašnjem sastanku evropskom komesaru Oliveru Varheljiju prenio da Republika Srpska neće učestvovati u radu zajedničkih organa BiH dok se ne povuče sporni zakon koji je donio bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

- To su upravo oni organi za koje je Narodna skupština rekla da neće da se participira u njihovom radu sve dok se ne riješi problem vezan za nametnuti zakon - rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon večerašnjeg sastanka u Banjaluci sa Varheljijem kojem su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković.

Dodik je rekao da su Varheljiju prenijeli da oni koji stoje iza takvog sramnog posla koji je učinio Incko trebaju to pitanje da riješe i istakao da Srpska odgovornost za to vidi u zemljama koje podržavaju ili su prećutno podržale takvu vrstu parade koju je napravio Incko.

- Nakon toga pristajemo da razgovaramo i u parlamentu BiH o načinu na koji bi se moglo riješiti to pitanje, ali bez povlačenja i ukidanja te odluke, to neće biti moguće - naglasio je Dodik.

On je naveo da pitanje imovine treba riješiti sporazumom dva enetiteta i Brčko distrikta, te podsjetio da će o imovini biti riječi na sjednici Naordne skupštine Srpske 10. decembra.

Dodik je zahvalio Varheljiju za razmijevanje i što je došao večeras u Banjaluku jer je dijalog najbolja osnova za rješavanje pobema u BiH.

Sastanak Dodik sa Varheljijem održan je u zgradi Vlade Republike Srpske.

Nakon ovog sastanka, održan je i sastanak Dodika, predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića sa Varheljijem.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nastava u Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara Nastava u Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara
Većina opoziva u Srpskoj završava neslavno, a budžeti opština i gradova sve tanji Većina opoziva u Srpskoj završava neslavno, a budžeti opština i gradova sve tanji
Svaka porodilja u Srpskoj od sada ima pravo na 500 KM pomoći države Svaka porodilja u Srpskoj od sada ima pravo na 500 KM pomoći države
Najčitanije
 • Đorđe Močević najbrži u plivanju za Časni krst na Željeznici u Vojkovićima
  4h 27m
  0
 • Povećana osnovica primanja za boračke kategorije u Srpskoj
  23h 33m
  0
 • Danas plivanje za Časni krst na rijeci Željeznici u Vojkovićima
  7h 57m
  0
 • Paljanin Petar Blagojević novi fudbaler Simm Baua
  18h 27m
  0
 • Zbog duga za RTV taksu zaplijenili mu traktorsku brnaču (FOTO)
  19h 7m
  3