Dodik: Narod u Republici Srpskoj dobro živi

01.02.2022. 17:11
9
IZVOR: Katera

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, obraćajući se danas poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da Republika Srpska nikad nije bolje stajala u ekonomskom smislu i na unutrašnjem planu.

Dodik je istakao da građani Republike Srpske nikad bolju platu nisu imali nego danas, te da Srpska bilježi rekordan broj zaposlenih građana.

On smatra da pojedinci to ne žele priznati, te da Srpska ima ugovorene projekte vrijedne dvije milijarde KM investicija.

- Srpska gradi bolnice, nije ona koja kreči i krpi, nego ona koja investira. Narod u Srpskoj dobro živi. Borci su sa ovom vlasti dobili sve ono što nikad nisu imali, ovo što sada vidimo je opoziciono djelovanje - rekao je Dodik misleći na one demobilisane borce Vojske Republike Srpske koji su ispred Narodne skupštine izviždali Dragana Čovića i pojedine političare iz vlasti dok su ulazili u zgradu.

Dodik je istakao da se Republika Srpska bori za svoja prava koja joj sljeduju po Ustavu, te da njeguje dobru regionalnu saradnju, posebno sa Srbijom, kao i na globalnom planu sa Ruskom Federacijom.

On ističe da nije "vladar života i smrti", kako to pojedinci misle, te dodaje da tako ne treba ni da bude.

Dodik je za govornicom Narodne skupštine Republike Srpske govorio i o statusu svoje kćerke na društvenoj mreži "Tviter", rekavši da je dobro to što je rekla kako ne zna šta će opozicija raditi kada Dodik ode u penziju.

– BiH sa tri naroda i dva entiteta u ovom trenutku je naša politička opcija. Nemamo nijednu drugu politiku osim te. Cilj ove sjednice je da sagledamo gdje smo. Kolege iz opozicije kažu da nemamo međunarodne prijatelje. Ja kažem da imamo. Po onome što se ne vidi, imamo ih još više. Danas je svijet u haosu, amamo nove odnose snaga, različite centre moći - rekao je Dodik, prenosi "Srpskainfo".

 Dodik je predložio na današnjoj sjednici da u Parlamentarnu skupštinu BiH bude upućen zakon kojim će Srpsku, ali i ostale kolektivitete u BiH zaštiti od nazivanja genocidnim.

– Predlažem da ostanemo čvrsto pri zaključcima donesenim na prošloj sjednici NSRS, u kojima smo rekli da povlačimo saglasnost na sistem indirektnog oporezivanja, vojsku i VSTS BiH. Idemo 8. februara da donesemo zakon o VSTS Srpske. Takođe, vratićemo našu imovinu i dodijeliti je našim lokalnim i drugim subjektivitetima. Nadam se da će opozicija biti ovdje – rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 02.02.2022. 12:00
    Više bi odgovarao naslov ,dobro su oni i živi ko im kroi kapu.
  • Generic placeholder image
    Dule 02.02.2022. 09:37
    Pisaj Mile po sirotinji i ne zali
  • Generic placeholder image
    @Petar 01.02.2022. 20:37
    Petre, vlast je katastrofalna, ali najgore je kad nepismenost komentarišu oni koji su i sami nepismeni.
  • Generic placeholder image
    SOS 01.02.2022. 20:13
    U RS stvarno zabavno! Borci i narod se čak i nasmiju ovakvim izjavama!!
    LAŽI LAŽO DA SE VESELIMO!!!
  • Generic placeholder image
    Xxx 01.02.2022. 19:36
    Ja bih voljela iz "ove RS" da pređemo da živim u tu u kojoj je sve tako dobro i funcionalno.U ovoj RS gdje ja živim narod jedva živi.
  • Generic placeholder image
    Petar 01.02.2022. 19:09
    Ne vidim ni u opoziciji neko svjetlo, bar za sada. Za mene je dobra vlast ona koja prije svega cuva Republiku Srpsku koju je stvorio srpski narod uz velike zrtve, koja ppoštuje i druge i njihove zrtve. Ali na drugoj strani ta vlast treba da bude poštena, da cijeni znanje i cestitost a ne poltronstvo i stranacku pripadnost.
  • Generic placeholder image
    Krle 01.02.2022. 19:00
    Sve ovo Petre što si napisao je prava istina. Samo ne vidim sreću ni neku korist ni od ove opozicije ako doće na vlast na sljedećim izborima. Bojim se da ne bude u stilu one narodne izreke "sjaši murta da uzjaše kurta". Pojedini opozicionari samo pljuju i kritikuju poziciju ali ne nude ništa narodu koji živi na granici životne egzistencije. Ponašaju se ko lešinari, samo da ove obore sa vlasti, a oni da se dočepaju udobnih i dobro plaćenih fotelja. Narod im je zadnja rupa na svirali.
  • Generic placeholder image
    Dule Pacov 01.02.2022. 18:51
    tako je to kad pomijesas tablete protiv gastritisa i antidepresive pa pocnes da bulaznis dragi cika Mile ;)
  • Generic placeholder image
    Petar 01.02.2022. 17:26
    Sistem je truo. Nepismeni i nekvalitetni kadrovi, patrijski vladaju. Cast izuzetcima. Znanje, cestitost i poštenje se ne cijeni. Gleda se samo da li si clan stranke, ja ih zovem sektama. Ako si clan onda mozes biti nepismen i biti na poziciji Ili se gleda rodbinsko prijateljska veza. Ako ti je tata sudija, dobices posao iako sa pravom nemas blage veze. Nije bitno ako ti je konkurencija student koji je sa 10 diplomirao, ti ces biti primnjen i djelices sutra pravdu a drugi onaj najbolji moze na biro ili u Njemacku. Zbog toga je nasa Republika sve praznija i ostaju u njoj samo oni sto dobro zive. Samo je pitanje do kada ce da dobro zive.
Povezane vijesti
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Neradni dan u Srpskoj Neradni dan u Srpskoj
Sutra neradni dan Sutra neradni dan
Najčitanije
  • Najavljeni prekidi električne energije
    2h 24m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    15h 0m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    22h 31m
    0
  • Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta
    21h 49m
    0
  • Proba Izraela na Eurosongu: Podigli palestinsku kefiju pa izbačeni iz arene
    13h 14m
    0