Додик: Народ у Републици Српској добро живи

01.02.2022. 17:11
9
ИЗВОР: Катера

Предсједник Савеза независних социјалдемократа и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, обраћајући се данас посланицима у Народној скупштини Републике Српске, рекао је да Република Српска никад није боље стајала у економском смислу и на унутрашњем плану.

Додик је истакао да грађани Републике Српске никад бољу плату нису имали него данас, те да Српска биљежи рекордан број запослених грађана.

Он сматра да појединци то не желе признати, те да Српска има уговорене пројекте вриједне двије милијарде КМ инвестиција.

- Српска гради болнице, није она која кречи и крпи, него она која инвестира. Народ у Српској добро живи. Борци су са овом власти добили све оно што никад нису имали, ово што сада видимо је опозиционо дјеловање - рекао је Додик мислећи на оне демобилисане борце Војске Републике Српске који су испред Народне скупштине извиждали Драгана Човића и поједине политичаре из власти док су улазили у зграду.

Додик је истакао да се Република Српска бори за своја права која јој сљедују по Уставу, те да његује добру регионалну сарадњу, посебно са Србијом, као и на глобалном плану са Руском Федерацијом.

Он истиче да није "владар живота и смрти", како то појединци мисле, те додаје да тако не треба ни да буде.

Додик је за говорницом Народне скупштине Републике Српске говорио и о статусу своје кћерке на друштвеној мрежи "Твитер", рекавши да је добро то што је рекла како не зна шта ће опозиција радити када Додик оде у пензију.

– БиХ са три народа и два ентитета у овом тренутку је наша политичка опција. Немамо ниједну другу политику осим те. Циљ ове сједнице је да сагледамо гдје смо. Колеге из опозиције кажу да немамо међународне пријатеље. Ја кажем да имамо. По ономе што се не види, имамо их још више. Данас је свијет у хаосу, амамо нове односе снага, различите центре моћи - рекао је Додик, преноси "Српскаинфо".

 Додик је предложио на данашњој сједници да у Парламентарну скупштину БиХ буде упућен закон којим ће Српску, али и остале колективитете у БиХ заштити од називања геноцидним.

– Предлажем да останемо чврсто при закључцима донесеним на прошлој сједници НСРС, у којима смо рекли да повлачимо сагласност на систем индиректног опорезивања, војску и ВСТС БиХ. Идемо 8. фебруара да донесемо закон о ВСТС Српске. Такође, вратићемо нашу имовину и додијелити је нашим локалним и другим субјективитетима. Надам се да ће опозиција бити овдје – рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине.

Коментари 9
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 02.02.2022. 12:00
    Više bi odgovarao naslov ,dobro su oni i živi ko im kroi kapu.
  • Generic placeholder image
    Dule 02.02.2022. 09:37
    Pisaj Mile po sirotinji i ne zali
  • Generic placeholder image
    @Petar 01.02.2022. 20:37
    Петре, власт је катастрофална, али најгоре је кад неписменост коментаришу они који су и сами неписмени.
  • Generic placeholder image
    SOS 01.02.2022. 20:13
    U RS stvarno zabavno! Borci i narod se čak i nasmiju ovakvim izjavama!!
    LAŽI LAŽO DA SE VESELIMO!!!
  • Generic placeholder image
    Xxx 01.02.2022. 19:36
    Ja bih voljela iz "ove RS" da pređemo da živim u tu u kojoj je sve tako dobro i funcionalno.U ovoj RS gdje ja živim narod jedva živi.
  • Generic placeholder image
    Petar 01.02.2022. 19:09
    Ne vidim ni u opoziciji neko svjetlo, bar za sada. Za mene je dobra vlast ona koja prije svega cuva Republiku Srpsku koju je stvorio srpski narod uz velike zrtve, koja ppoštuje i druge i njihove zrtve. Ali na drugoj strani ta vlast treba da bude poštena, da cijeni znanje i cestitost a ne poltronstvo i stranacku pripadnost.
  • Generic placeholder image
    Krle 01.02.2022. 19:00
    Sve ovo Petre što si napisao je prava istina. Samo ne vidim sreću ni neku korist ni od ove opozicije ako doće na vlast na sljedećim izborima. Bojim se da ne bude u stilu one narodne izreke "sjaši murta da uzjaše kurta". Pojedini opozicionari samo pljuju i kritikuju poziciju ali ne nude ništa narodu koji živi na granici životne egzistencije. Ponašaju se ko lešinari, samo da ove obore sa vlasti, a oni da se dočepaju udobnih i dobro plaćenih fotelja. Narod im je zadnja rupa na svirali.
  • Generic placeholder image
    Dule Pacov 01.02.2022. 18:51
    tako je to kad pomijesas tablete protiv gastritisa i antidepresive pa pocnes da bulaznis dragi cika Mile ;)
  • Generic placeholder image
    Petar 01.02.2022. 17:26
    Sistem je truo. Nepismeni i nekvalitetni kadrovi, patrijski vladaju. Cast izuzetcima. Znanje, cestitost i poštenje se ne cijeni. Gleda se samo da li si clan stranke, ja ih zovem sektama. Ako si clan onda mozes biti nepismen i biti na poziciji Ili se gleda rodbinsko prijateljska veza. Ako ti je tata sudija, dobices posao iako sa pravom nemas blage veze. Nije bitno ako ti je konkurencija student koji je sa 10 diplomirao, ti ces biti primnjen i djelices sutra pravdu a drugi onaj najbolji moze na biro ili u Njemacku. Zbog toga je nasa Republika sve praznija i ostaju u njoj samo oni sto dobro zive. Samo je pitanje do kada ce da dobro zive.
Повезане вијести
Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град
Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба
Када радник има право на скраћено радно вријеме? Када радник има право на скраћено радно вријеме?
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    10h 35m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    10h 40m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    11h 32m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    11h 46m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    22h 35m
    0