Dogovorena nova vlada Crne Gore, Lekić mandatar

19.09.2022. 19:51
0
IZVOR: nezavisne.com

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavo je danas, nakon sastanka stranaka stare parlamentarne većine, da je postignut dogovor da mandatar za sastav nove vlade bude lider DEMOS-a Miodrag Lekić.

Mandić je rekao da će do ponoći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović biti obaviješten da je Lekić mandatar, prenose Vijesti.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević ocijenio je da je DF danas pokazao "zašto je najjači i najozbiljniji subjekt parlamentarne većine od 30. avgusta", dodaje CDM.

- Konstruktivnošću i strpljivošću dao je najveći doprinos da dođe do dogovora. Predstavnici svih partija koji su činili većinu 30. avgusta podržali su Lekića za mandatara. Šaljemo i poruku predsjedniku države Milu Đukanoviću i očekujemo da do kraja dana dobije status mandatara. Imamo 41 potpis - rekao je Kneževic.

On je istakao da su pregovori bili složeni, ali je ocijenio da je zadovoljena izborna volja građana.

Danas ističe rok do koga bi predsjednik Đukanović trebalo da predloži mandatara za sastav vlade.

Sastanak stare parlamentarne većine je počeo oko 11 sati, a nakon skoro sat i po vremena pregovora data je pauza, kako bi predstavnici Građanskog pokreta URA razmotrili ponudu za dogovor stare većine.

Sastanak, osmi po redu, sazvao je Mandić.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen jedan od osumnjičenih u predmetu "Tunel" Uhapšen jedan od osumnjičenih u predmetu "Tunel"
,,Glas Crnogorca“ 1880. o knjigama koje su kupovali stari Cetinjani ,,Glas Crnogorca“ 1880. o knjigama koje su kupovali stari Cetinjani
Detalji nesreće u Crnoj Gori: Među povrijeđenima i državljanin BiH Detalji nesreće u Crnoj Gori: Među povrijeđenima i državljanin BiH
Najčitanije
 • Poginuo direktor Studentskog doma u Foči
  17h 10m
  0
 • Poznato stanje direktora KPZ Foča: Više od 24 sata ležao povrijeđen
  13h 30m
  0
 • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
  3h 21m
  0
 • Božović prisustvovao liturgiji u Sabornom hramu Svete Trojice (FOTO)
  21h 59m
  0
 • Džudo sudija iz Banjaluke spasao život mladoj takmičarki na prvenstvu Balkana
  21h 49m
  0