Dokumente i registracije moguće produžiti uz držanje distance

10.04.2020. 13:09
0
IZVOR: SRNA

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je da je lične dokumente kojima je istekao rok važenja, kao i registracije automobila moguće produžiti na svim lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata na području Uprave.

- Sve provjere funkcionišu, dokumenti se mijenjaju, registracije produžuju od 7.00 do 15.00 časova. Radno vrijeme nije bilo redukovano zbog virusa korona, ali građani moraju držati distancu od najmanje 1,5 metara. U prostorije CIPS-a se ulazi jedno po jedno i sa zaštitnom opremom - istakla je Stokanovićeva.

Prema njenim riječima, sve zabrane koje su stupile na snagu 21. marta u skladu sa Republičkim vandrednim štabom i odlukama Vlade Srpske, na području Uprave su do 31. marta registovana 53 slučaja zbog nepoštovanja zabrane kretanja između 20.00 i 5.00 časova, kao i zabrana kretanja licima sa navršenih 65 godina i više.

Dokumente i registracije moguće produžiti uz držanje distanceStokanovićeva je dodala da su protiv 73 lica uručena 73 prekršajna naloga.

Ona je navela da je od 3. aprila uvedena i zabrana kretanja izvan mjesta prebivališta vikendom - subotom od 12.00 do nedjelje 18.00 časova.

- Apelujemo da građani poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa - naglasila je Stokanovićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 46m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    22h 28m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 56m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 48m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 47m
    0