Drašković: Režim bi mi rado vidio leđa, ali to su pusti snovi

05.06.2020. 14:48
0
IZVOR: srpskainfo

Predsjednik poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljub Drašković, koji je i osnivač Hercegovačkog narodnog pokreta, rekao je da na mjestu gradonačelnika Trebinja, nakon lokalnih izbora, vidi mladu, a zrelu, civilizovanu i kulturnu osobu, te da bi volio da to bude otmjena dama.

– Tražimo takvu ličnost sa kojom će se ponositi cijela Hercegovina i koja će biti najuspješniji gradonačelnik u istoriji Trebinja – rekao je Drašković u intervju za trebinjski Korona radio.

On je dodao da na političku scenu treba da dođu „neki novi klinci“, vrijedni ljudi koji rade i žive od svog rada.

– Hercegovački narodni pokret je pokret naroda i sigurno neće dozvoliti da se u taj pokret implementiraju istrošeni političari, nosioci kofera ili džakova krompira, oni koji pod strahom političke prinude idu na izbore i glasaju za njih – naveo je Drašković.

Ističe da u ime HNP može razgovarati o zdravom političkim ambijentu, što će omogućiti demokratsku slobodu naroda na izborima.

– Sigurno da bi mi režim rado vidio leđa, ali im moram poručiti da je moja očevina i moja majčevina cijela Hercegovina i da taj san ne trebaju sanjati – poručio je Drašković.

Investicije

Drašković navodi da je do sada u Hercegovinu uložio 300 miliona KM, u metalsku, prehrambenu industriju i turizam.

– U posljednjih deset godina smo u u BiH ostvarili oko milijardu i po prihoda, a u budžet Trebinja i Republike Srpske inkasirali oko 200 miliona KM – rekao je predsjednik poslovnog sistema „Svislajon“.

Navodi da će nastaviti gradnju gimnazije u Trebinju kada opštinski organi budu rješili pitanje PDV na zadužbinu, koja je poklon društvu, narodu i novim generacijama.

Za neostvarene investicije na Tjentištu, izgradnju kliničkog centra u „Gradu sunca“ i trebinjski aerodrom rekao je da je to pitanje za režim u Republici Srpskoj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
Hoće li se uskoro mijenjati cijene goriva u Srpskoj? Hoće li se uskoro mijenjati cijene goriva u Srpskoj?
Firme bez radnika u Srpskoj ostvarile čak 92 miliona KM dobiti Firme bez radnika u Srpskoj ostvarile čak 92 miliona KM dobiti
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    1h 31m
    0
  • Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice
    19h 14m
    0
  • Pošte Srpske privremeno zatvorile ispostavu u šalter sali Opštine Istočna Ilidža
    20h 29m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    13h 31m
    5
  • Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
    21h 5m
    0