Druga smotra folklora veterana i rekreativaca u Palama

24.08.2024. 21:51
0
IZVOR: katera.news

Druga smotra folklora veterana i rekreativaca pod nazivom „Vozi me na Pale“ biće održana 31. avgusta, na Gradskom trgu u Palama.

Okupljanje društava je predviđeno za 16.00 časova ispred Sabornog hrama, od 17.00 časova slijedi defile promenadom, a zatim će uslijediti nastupi društava na Gradskom trgu sa početkom od 17.30 časova, najavili iz Kulturno-umjetničkog društva “Mladost”, koje je i organizator smotre.

Na smotri će nastupiti 13 kulturno-umjetničkih društava iz regiona koji iza sebe imaju igračko iskustvo dugo više od 40 godina.

Kako su naveli iz ovoga društva, cilj smotre je da na više načina pokažu autentičnu sliku narodne umjetnosti i snagu srpske tradicije, kao i da promovišu bogatsvo ovoga kraja i istaknu ono po čemu je on prepoznatljiv - tradiciju, lijepe običaje i gostoljubive ljude.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 59m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 50m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 37m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 3m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 45m
    0