Državljani Srbije, Hrvatske i Poljske mogu glasati u BiH

12.06.2020. 11:51
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara obavijestilo je ambasade Srbije, Hrvatske i Poljske o saglasnosti Savjeta da njihovi državljani koji se nalaze na privremenom ili trajnom boravku u BiH mogu glasati u njihovim diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

-Glasanje građanima Srbije biće omogućeno u nedjelju, 21. juna, u generalnim konzulatima u Sarajevu, Tuzli i Mostaru, Konzulatu u Drvaru, konzularnim kancelarijama sa sjedištem u Trebinju i Drvaru, te biračkim mjestima u Višegradu, Doboju, Bratuncu, Bijeljini, Zvorniku i Prijedoru- saopšteno je danas iz Ministarstva inostranih poslova.

U saopštenju se navodi da je donesena i odluka o davanju saglasnosti za glasanje državljanima Hrvatske, sa privremenim ili trajnim boravištima u BiH, da mogu 4. i 5. jula glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Hrvatske u BiH.

Glasanje hrvatskih državljana biće organizovano u Ambasadi Hrvatske u Sarajevu, generalnim konzulatima u Mostaru, Tuzli, Banjaluci i konzulatima u Vitezu i Livnu.

Savjet ministara dao je i saglasnost za glasanje državljana Poljske koji privremeno ili trajno borave u BiH.

Državljanima Poljske biće omogućeno da 28. juna /prvi krug/ i 12. jula /eventualni drugi krug/ glasaju u Ambasadi Poljske u Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    14h 28m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    15h 12m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    19h 17m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    19h 21m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    4h 48m
    0