Dušan Šehovac: Želim da 1.602 puta javno izrazim saučešće, izvinjenje i osudu zločina nad djecom Opkoljenog Sarajeva

23.11.2017. 10:55
0
IZVOR: Katera

Pretraživač Google objavio je da je preko dvadeset hiljada puta objavljena infromacija o 1.602 ubijene djece u Opkoljenom Sarajevu. Međutim, ni u jednoj objavi nema verifikovanog spiska ubijene djece Opkoljenog Sarajeva.

Predrag Blagovčanin u autorskom tekstu “Mladić je monstrum kojeg se Srbi moraju stidjeti”, koji je objavljen na portalu tacno.net, 22.11.2017. godine u 15.40 (http://www.tacno.net/sarajevo/predrag-blagovcanin-mladic-je-monstrum-kojeg-se-srbi-moraju-stidjeti/) izjavio je:

Pravda za žrtve Srebrenice, Prijedora, Sarajeva i hiljadu petsto djece ubijene u ovom gradu ne postoji niti se na bilo koji način tragedija i bol mogu kompenzirati…”

Ovom prilikom naglažavam dio njegove izjave : “..Sarajeva i hiljadu petsto ubijene djece u ovom gradu…”

Više puta on je iznio u javnim nastupima ovu infromaciju o ratnom zločinu nad djecom Opkoljenog Sarajeva, i nadam se da on ima informacije, podatke o ovom zločinu, određeni izvor, pa me je to ponukalo da uputim sljedeću javnu molbu autoru:

Molim PREDRAGA BLAGOVČANINA, DA MI DOSTAVI, U RAZUMNOM ROKU, U INBOX NA MOM FACEBOOK PROFILU SPISAK OD 1.602 UBIJENE DJECE OPKOLjENOG SARAJEVA. ŽELIM DA 1.602 DANA NA SVOM ZIDU NA FACEBOOK OBJAVIM PO JEDNO IME ŽRTVE I IZVINIM SE ZA ZLOČIN PREMA TOM DJETETU KOJI SU POČINILI SRBI!, kao moj lični doprinos javnog priznanja te tragedije, izražavanja saučešća porodicama ubijene djece i osude zločina nad nevinom djecom!

Komentari 0
Povezane vijesti
Sarajevske propagandne manipulacije sa ubijenom djecom na teritoriji bivšeg Grada Sarajeva Sarajevske propagandne manipulacije sa ubijenom djecom na teritoriji bivšeg Grada Sarajeva
Naoružani Srbi Sarajeva, starosjedioci su u toku građanskog rata bili na granicama svoga zavičaja Naoružani Srbi Sarajeva, starosjedioci su u toku građanskog rata bili na granicama svoga z...
Bošnjaci su 1996. godine prvo ekshumirali poginule, pa tek onda ubijene u Srebrenici Bošnjaci su 1996. godine prvo ekshumirali poginule, pa tek onda ubijene u Srebrenici
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    15h 18m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    23h 44m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    21h 59m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    2h 22m
    1
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    14h 6m
    0