„Famos“ savladao „Unis“

31.07.2022. 21:58
0
IZVOR: sportdc.net

Fudbaleri "Famosa" iz Vojkovića savladali su "Unis" u Vogošći sa 2:1 u petoj prijateljskoj utakmici ovoga ljeta.

"Famos" je od starta nastupio u sastavu: Marko Terzić, Jolović, Frganja, Marković, Perović, Radović, Demirović, Minić, Mičić, Lalović, Blažić.

Dosta je tu bilo poteškoća u samoj igri u prvom poluvremenu, naročito u kretnji bez lopte i po izgubljenoj lopti. Slabo su izabranici Vladimira Drinjaka stajali, što su domaći znali koristiti, pronaliziti rupe između linija i praviti probleme.

Trebalo je vremena da se "Famos" konsoliduje, a dok to nisu uradili primili su gol za 1:0. Opet ih je koštala izgubljena lopta, individualna greška i na kraju lagan pogodak za vodstvo "Unisa".

Imao je "Famos" svoje šanse. Odličan je uz desnu stranu bio Ognjen Radović koji je svojom brzinom zadavao dosta problema i uspjevao je da probije čuvare, ali je uvijek nekako nedostajao zadnji pas kojim bi ugrozili domaći gol konkretnije.

U finišu prvog poluvremena "Famos" dolazi do izjednačenja. Onako kako su primili gol, "motoristi" su tako i došli do njega. Tihomir Lalović je dobio loptu u noge od protivničkog fudbalera i lako pogodio za 1:1.

Drinjak na startu drugog poluvremena uvodi u igru odmah Patrisija, Zorana Kokota i Marka Škrbu i igra "Famosa", prije svega u defanzivi, se značajno stabilizuje. Donijeli su oni potrebnu stabilnost, a po lijevoj strani u prvih desetak minuta probleme odbrani Vogošćana prave Perović i Blažić. Dobro su probijali, ali je i tu u finišu nedostajalo konkretnosti, pa se rezultat nije mijenjao.

U 70-oj minuti "Famos" je postigao pogodak, međutim pomoćni sudija ga poništava sa zadrškom zbog navodnog ofsajda.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je Drinjak izvršavao i ostale izmjene, ušli su po prvi put Dejan Bjeloš, zatim Uroš Kovačević i Viktor, a onda i Šupić, Ančić, Ristivojević, Drakul, Sudžum i Vidaković.

U 87-oj minuti odličnu šansu je imao Viktor, golman "Unisa" ga zaustavlja i odbija loptu do Zorana Kokota, koji šutira, ali od svega korner. U samom finišu, Dejan Bjeloš postiže gol za 2:1. Pobjegao je odbrani Unisa, izašao sam na domaćeg golmana, koji mu brani, ali se lopta od štopera domaćih odbija u gol.

"Famosu" je ovo trebala biti generalna proba za start Prve lige Republike Srpske, no pošto je njihov meč prvog kola protiv Radnika odložen, Drinjak će pokušati naći rivala za generalku narednog vikenda, a ako to ne uspije odigraće utakmicu podijeljeni u dvije ekipe između sebe.

Komentari 0
Povezane vijesti
Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO) Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO)
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 32m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    22h 14m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 42m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 34m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 33m
    0