„Fejsbuk” će dozvoliti pozive na nasilje protiv Rusije

11.03.2022. 08:54
2
IZVOR: politika.rs

„Fejsbuk” i „Instagram” će dozvoliti korisnicima u nekim zemljama da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika samo u kontekstu ruskog napada na Ukrajinu, objavio je Rojters nakon uvida u određene interne mejlove „Meta” platforme, što je, kako se navodi, privremena promjena u politici o govoru mržnje.

Društvena kompanija „Meta” (vlasnik „Fejsbuka”, „Instagrama” i „Vacapa”) takođe će dozvoliti da se u nekim komentarima poziva na smrt Vladimira Putina ili Aleksandra Lukašenka, u zemljama poput Rusije, Ukrajine i Poljske, dodaje britanska novinska agencija, prenosi Tanjug.

Pozivi na smrt lidera dvije zemlje će biti dozvoljeni samo ukoliko ne sadrže pozive na ostale mete ili imaju dva indikatora, kao što su lokacija ili metod, navodi se u jednom mejlu, u nedavnoj promjeni pravila kompanije o nasilju i podsticanju nasilja.

„Meta” nije odmah odgovorila na zahtjeve za komentar, a privremena promjena politike se odnosi na Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Poljsku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Rusiju i Ukrajinu.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Čitalac 11.03.2022. 16:04
    Kada ovako krenu malo fali pa da počnu da udaraju i po svojima (što je u konačnici i cilj).
  • Generic placeholder image
    pale 11.03.2022. 14:54
    To je demokratija, kako ti ja kažem...
Povezane vijesti
Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Najčitanije
  • Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
    23h 57m
    3
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    4h 33m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    4h 15m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    21h 43m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    18h 50m
    0