Fernandeš poništio Liverpulovo poluvreme iz snova

07.04.2024. 19:23
0
IZVOR: sport klub

Fantastičan meč na Old Trafordu i remi Mančester junajteda i Liverpula – 2:2, kojem se najviše raduju Mančester siti i novi lider Premijer lige Arsenal.

Pre i posle tog gola mogao je, bolje rečeno morao je Liverpul do još nekog gola. Najbolje šanse imao je u trećem minutu kad je Onana odbranio udarac Soboslaija, u 18. minutu neprecizan je bio Robertson, zatim i Nunjez u 35. minutu.

Do kraja poluvremena šanse su propostili još Salah, koji je iz izgledne pozicije šutirao visoko preko gola Junajteda, kao i Luis Dijaz koji je u poslednjem trenutku izblokiran. Hvatao se kod gotovo svake od pomenutih prilika za glavu Klop, kao da je znao šta njegov tim čeka po povratku iz svlačionice.

A čekao ga je sasvim drugačiji Junajted, željan da popravi utisak, ali i rezultat iz prvog poluvremena. Već u 50. minutu domaćin je došao do izjednačenja, posle grube greške Kvanse Bruno Fernandeš je presekao pas i potom iz prve sa ogromne udaljenosti savladao istrčalog Kelehera – 1:1. Bio je to 50. gol Portugalca u Premijer ligi.

Mogao je Fernandeš u 63. minutu da donese preokret, izbegao je ofsajd zamku, ali je na sedam metara od gola promašio loptu, imao je Liverpul tada dosta sreće.

Ipak, četiri minuta kasnije erupcija oduševljenja na Old Trafordu. Posle prelepe akcije koju je započeo Kazemiro, 18-godišnji Kobi Meinu, produkt omladinske škole Junajteda, namestio se i iz okreta sa 15 metara fantastičnim udarcem savladao je Kelehera.

Nije se na tome domaćin zaustavio, pa je novu priliku imao već u 74. minutu preko Garnaća, ali je irski golman na golu Liverpula odbranio taj udarac. Mogao je to u 79. minutu da kazni gostujući tim, najpre je Onana odbranio šut Dijaza, lopta se odbila do Salaha, koji je imao još jedan veliki promašaj.

Ipak, Egipćanin se iskupio u 84. minutu, kad je hladnokrvno izjednačio iz jedanaesterca. Prethodno je Van-Bisaka skrivio penal, neoprezno je u svom šesnaestercu oborio Eliota.

U četvrtom minutu nadoknade velika prilika za redse i veliki promašaj, Luis Dijaz je pored neoprezne odbrane Mančestera natrčao na loptu i sa pet metara prebacio gol na kojem je stajao Onana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mančester siti i Liverpul remizirali na Enfildu Mančester siti i Liverpul remizirali na Enfildu
Junajted želi Bajernov duo? Junajted želi Bajernov duo?
Arsenal bolji od Liverpula, Garnačo vodio crvene đavole do pobjede Arsenal bolji od Liverpula, Garnačo vodio crvene đavole do pobjede
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    10h 2m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    10h 19m
    2
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    4h 59m
    3
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    10h 55m
    4
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    9h 24m
    0