Фернандеш поништио Ливерпулово полувреме из снова

07.04.2024. 19:23
0
ИЗВОР: sport klub

Фантастичан меч на Олд Трафорду и реми Манчестер јунајтеда и Ливерпула – 2:2, којем се највише радују Манчестер сити и нови лидер Премијер лиге Арсенал.

Пре и после тог гола могао је, боље речено морао је Ливерпул до још неког гола. Најбоље шансе имао је у трећем минуту кад је Онана одбранио ударац Собослаија, у 18. минуту непрецизан је био Робертсон, затим и Нуњез у 35. минуту.

До краја полувремена шансе су пропостили још Салах, који је из изгледне позиције шутирао високо преко гола Јунајтеда, као и Луис Дијаз који је у последњем тренутку изблокиран. Хватао се код готово сваке од поменутих прилика за главу Клоп, као да је знао шта његов тим чека по повратку из свлачионице.

А чекао га је сасвим другачији Јунајтед, жељан да поправи утисак, али и резултат из првог полувремена. Већ у 50. минуту домаћин је дошао до изједначења, после грубе грешке Квансе Бруно Фернандеш је пресекао пас и потом из прве са огромне удаљености савладао истрчалог Келехера – 1:1. Био је то 50. гол Португалца у Премијер лиги.

Могао је Фернандеш у 63. минуту да донесе преокрет, избегао је офсајд замку, али је на седам метара од гола промашио лопту, имао је Ливерпул тада доста среће.

Ипак, четири минута касније ерупција одушевљења на Олд Трафорду. После прелепе акције коју је започео Каземиро, 18-годишњи Коби Меину, продукт омладинске школе Јунајтеда, наместио се и из окрета са 15 метара фантастичним ударцем савладао је Келехера.

Није се на томе домаћин зауставио, па је нову прилику имао већ у 74. минуту преко Гарнаћа, али је ирски голман на голу Ливерпула одбранио тај ударац. Могао је то у 79. минуту да казни гостујући тим, најпре је Онана одбранио шут Дијаза, лопта се одбила до Салаха, који је имао још један велики промашај.

Ипак, Египћанин се искупио у 84. минуту, кад је хладнокрвно изједначио из једанаестерца. Претходно је Ван-Бисака скривио пенал, неопрезно је у свом шеснаестерцу оборио Елиота.

У четвртом минуту надокнаде велика прилика за редсе и велики промашај, Луис Дијаз је поред неопрезне одбране Манчестера натрчао на лопту и са пет метара пребацио гол на којем је стајао Онана.

Коментари 0
Повезане вијести
Манчестер сити и Ливерпул ремизирали на Енфилду Манчестер сити и Ливерпул ремизирали на Енфилду
Јунајтед жели Бајернов дуо? Јунајтед жели Бајернов дуо?
Арсенал бољи од Ливерпула, Гарначо водио црвене ђаволе до побједе Арсенал бољи од Ливерпула, Гарначо водио црвене ђаволе до побједе
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    13h 38m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    13h 20m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    14h 14m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    11h 9m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    10h 11m
    0