FIBA: Košarkaši Srbije prvi favoriti za osvajanje EP

30.08.2022. 20:00
0
IZVOR: glassrpske.com

Reprezentacija Srbije prvi je favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, koje će biti održano od 1. do 18. septembra, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Srbija je na prethodnoj listi bila četvrti favorit za trijumf na SP. FIBA je odlučila da objavi finalnu rang listu favorita dva dana uoči početka EP.

- Srbija je trijumfom protiv Grčke i Turske zadržala velike šanse da se plasira na SP. Srbija je prvo poslije produžetka pobijedila Grčku, a onda je Istanbulu dobila Tursku. Dvostruki MVP iz NBA lige Nikola Jokić je pokazao svoju klasu. Na EP nema lakih utakmica, ali se može reći da Srbija ima dobar tim. Srbija će na ovom turniru igrati za zlatnu medalju, a predvodiće je najbolji igrač na svijetu - navodi se u komentaru na zvaničnom sajtu FIBA.

Drugi favorit za osvajanje titule na EP je Slovenija, a potom slijede Grčka, Litvanija, Francuska, Njemačka, Španija i Italija.

Selekcija Srbije će na EP igrati u grupi D u Pragu sa Holandijom, Finskom, Poljskom, Češkom i Izraelom, prenosi RTS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    4h 0m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    20h 55m
    4
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    4h 7m
    1
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    23h 2m
    3
  • Kod Trnova uhapšeno lice zbog krivolova
    4h 16m
    0